Συνεργασία ΠΑΔΑ και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Συνεργασία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εγκαρδιότητας πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2021 συνάντηση στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΙΑΑ) μεταξύ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β΄ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή. Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν ο Αν. Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης, Αντιπρόεδρος του ΕΛΚΕ ΠΑΔΑ και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ο Μακαριώτατος ανταποκρίθηκε θετικά στη ενημέρωση που του έγινε για την φυσιογνωμία και την ταχεία ανάπτυξη του ΠΑΔΑ, όπως και την κοινωνική προσφορά του και ευχήθηκε περαιτέρω ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία σε κοινού ενδιαφέροντος δράσεις αναφορικά με θέματα παιδείας, πολιτισμού, εθελοντισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού.


Αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών σε θέματα μείωσης των ανισοτήτων και ενδυνάμωσης της πρόσβασης αδυνάμων σε δημόσια αγαθά, όπως και υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης και επανένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και παράλληλα εκδήλωσε την πρόθεσή του για τη διάθεση στο ΠΑΔΑ υποδομών της εκκλησίας για προγράμματα αμοιβαίου οφέλους.

Ακολούθως έγινε ειδική μνεία για τον ποιμαντικό, κοινωνικοπρονοιακό και πολιτιστικό χαρακτήρα των δια βίου προγραμμάτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της ΙΑΑ και την ευρεία διαδράση τους προς τους κληρικούς και τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας, καθώς και για την περεταίρω προοπτική τους, από τον Αν. Διευθυντή του Ιδρύματος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τους κοινούς προβληματισμούς και την συναλληλία και δεσμεύτηκε για την συνέργεια μεταξύ του ΠΑΔΑ και της ΙΑΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr