ΠΑΔΑ: Συνεργασία του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ουρμπίνο

ΠΑΔΑ: Συνεργασία του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ουρμπίνο

Η δημιουργία εικαστικής έκθεσης είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ουρμπίνο της Ιταλίας.

Η έκθεση αυτή εγκαινιάσθηκε την 28η Οκτωβρίου 2020, στο “Centro Arti Visive Pescheria di Pesaro” (Κέντρο Εικαστικών Τεχνών “Ψαραγορά” του Πέζαρο). Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν στην γειτονική χώρα, η έκθεση λειτουργούσε με προσωπικές προσκλήσεις συγκεκριμένης ημέρας και χρονικής διάρκειας για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.


Η Σχολή Καλών Τεχνών του Ουρμπίνο (πανεπιστημιούπολη της βορειοκεντρικής Ιταλίας, με ζωή πλέον των 5 αιώνων αδιάλειπτης λειτουργίας των πολλών σχολών της) το 2015 ξεκίνησε ένα Project υπό την ιταλική ονομασία “SURPRIZE”,  σκοπός του οποίου είναι η προώθηση νέων καλλιτεχνών και η υποστήριξη διαλόγου τόσο μεταξύ των πόλεων του Ουρμπίνο και του γειτονικού Πέζαρο το οποίο φιλοξενεί το φεστιβάλ, όσο και μεταξύ των φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών της Ευρώπης.

Στην έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, συμμετείχαν 4 φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών και συγκεκριμένα οι: Γιάννης Αντωνόπουλος, Θωμάς Γκαζέλης, Ηλιάνα Μεϊντάνη και Φραντζέσκα Γαϊτζόγλου Watkinson.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr