Ερευνητική Συνεργασία του ΠΑΔΑ με κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ

Ερευνητική Συνεργασία του ΠΑΔΑ με κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ

Κατόπιν ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, των αποτελεσμάτων της ένταξης πράξεων για τη «Διμερή και Πολυμερή Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ 2019» το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με επιτυχία συμμετέχει σε αυτή την ιδιαίτερα ανταγωνιστική χρηματοδότηση μαζί με το “Hebrew University of Jerusalem”, καθώς και με επιχειρήσεις για τη χρονική περίοδο 11/2020-08/2023.

Επισημαίνεται, ότι το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο που είναι το δεύτερο αρχαιότερο του Ισραήλ, συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα παγκοσμίως και ότι μέλη του έχουν επανειλημμένα και διεθνώς διακριθεί, όπως είναι ο κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ, Καθηγητής Άλμπερτ Αινστάϊν.


Η χρηματοδοτούμενη ερευνητική πρόταση, η οποία είναι μια εκ των τριών εγκριθεισών  σε θέματα Αγροδιατροφής, έχει ως Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του ΠΑΔΑ και αφορά στην «Απομόνωση, Ταυτοποίηση ιθαγενών στελεχών ζυμομυκήτων στην κατεύθυνση παραγωγής οίνων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αξιολόγηση του αρωματικού δυναμικού των οίνων που θα προκύψουν».

Ο πρύτανης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα υπήρξε συνεχής αρωγός στη συγκεκριμένη απαιτητική προσπάθεια και ένθερμα συγχαίρει τον Καθηγητή Ιωάννη Παρασκευόπουλο και τον συνεργάτη του Δρα Χρήστο Φώη για την τελική ευόδωση του ερευνητικού σκοπού.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr