Καθηγητής του ΠΑΔΑ υπεύθυνος για τη συγγραφή και υλοποίηση των παγκοσμίων standards στην εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών

Καθηγητής του ΠΑΔΑ υπεύθυνος για τη συγγραφή και υλοποίηση των παγκοσμίων standards στην εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών

Ο Καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών Βασίλειος Ιωακειμίδης εξελέγη Επίτροπος Παιδείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW).

Η εκλογή του στη συγκεκριμένη θέση έρχεται ως αναγνώριση της συμβολής του στην παγκόσμια διαβούλευση για τα κοινά αποδεκτά standards στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών. Ο κ. Ιωακειμίδης τον τελευταίο χρόνο συντόνισε την παγκόσμια αυτή διαβούλευση, στην οποία συμμετείχαν κοινωνικοί λειτουργοί, ακαδημαϊκοί και χρήστες κοινωνικών υπηρεσιών από 93 χώρες. Ως επικεφαλής της ομάδας εργασίας που συμπεριέλαβε δύο εκπροσώπους από κάθε ήπειρο είχε και την ευθύνη της συγγραφής του τελικού κείμενου. Τα παγκόσμια “standards” συγκροτούν ένα ολιστικό πλαίσιο κριτηρίων σχετιζόμενων με τα προγράμματα σπουδών, τις εγκαταστάσεις, την υποδομή και την λειτουργεία των τμημάτων. Τα κριτήρια αυτά θα κληθούν να ακολουθήσουν τα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας παγκοσμίως σε μια προσπάθεια διασφάλισης της ποιότητας σπουδών. 


Ως Επίτροπος Παιδείας για τα επόμενα δυο χρόνια, ο Καθηγητής θα επιβλέψει την μετάβαση προς το νέο αυτό πλαίσιο ακαδημαϊκών και ερευνητικών standards σε συνεργασία με πανεπιστήμια και προγράμματα σπουδών από όλο τον κόσμο.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών εκπροσωπεί 3 εκατομμύρια κοινωνικούς λειτουργούς και ακαδημαϊκούς σε 141 χώρες, ενώ αποτελεί επίσημα αναγνωρισμένο εταίρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (special consultative status)

O Καθηγητής Ιωακειμίδης ενετάχθη πρόσφατα στο εν λόγω Τμήμα του ΠΑΔΑ. Προηγούμενα εργάστηκε σε Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας επί 15 έτη, ενώ στην τελευταία του θέση διετέλεσε Διευθυντής της Σχολή Υγείας και Πρόνοιας (υπεύθυνος για τα τμήματα Επιστημών Υγείας, Οδοντιατρικής, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας και Κλινικής Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου του Έσσεξ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr