Το ΠΑΔΑ προμηθεύει τους καθηγητές του με σύγχρονο εξοπλισμό

Το ΠΑΔΑ προμηθεύει τους καθηγητές του με σύγχρονο εξοπλισμό

Με σύγχρονο εξοπλισμό προμήθευσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τα μέλη του, ώστε να είναι προετοιμασμένα στη νέα εποχή της «ηλεκτρονικής μάθησης» που έφερε βιαστικά στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα η πανδημία του κοροναϊού.

Έτσι το Ίδρυμα προμήθευσε με σύγχρονο ατομικό φορητό εξοπλισμό (notebooks, CD-ROMS, USB 3.0 Sticks) όλα τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες της τηλεργασίας τους με υγεία και ασφάλεια.


Ήδη, όπως αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Καλδής, έγιναν 600 παραδόσεις, ενώ τέλος του μήνα αναμένονται άλλες 300 και υπολείπονται άλλες 250 για τη συνολική κάλυψη και των διδασκόντων ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, καθώς και του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Ακόμη, πρόκειται να παραδοθούν άνω των 600 σταθεροί Η/Υ για τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων, των ηλεκτρονικών αναγνωστηρίων κ.λπ. και έχει δρομολογηθεί και η αναβάθμιση των υπαρχόντων.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, το Ίδρυμα αναβαθμίζει τους ηλεκτρονικούς εξυπηρετητές του και έχει υιοθετήσει κατάλληλες ηλεκτρονικές εφαρμογές προκειμένου να μην είναι απαραίτητη η επιτόπια, φυσική παρουσία των φοιτητών και λοιπών συναλλασσόμενων με το Πανεπιστήμιο, ενώ καθιερώνει ψηφιακές υπογραφές για όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος και προωθεί την καθολική ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων, όπως και την ψηφιοποίηση των αρχείων του.

Στα παραπάνω προστίθενται αλλαγές στην ιστοσελίδα του, τις ηλεκτρονικές του πύλες κ.ά., ενώ οργανώνεται η εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή με τίτλο “First from the West” στην οποία φιλοξενούνται προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, αλλά και της κοινωνίας με επίκαιρα θέματα συζήτησης.

«Στόχος του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», τόνισε ο κ. Καλδής, «είναι μέχρι το τέλος του παρόντος έτους, αξιοποιώντας και την εκτόνωση της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας, το Ίδρυμά μας να έχει αποκτήσει πλήρη και λειτουργικό ψηφιακό μετασχηματισμό στην οργάνωση των εργασιών του και την παροχή των υπηρεσιών του».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr