Η πρώτη «Τηλέ – Συνέλευση» στο ΠΑΔΑ με θέμα την εξεταστική

Η πρώτη «Τηλέ – Συνέλευση» στο ΠΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Στην πρώτη άτυπη Τηλέ-Συνέλευση προχώρησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών για το ζήτημα της εξεταστικής εν μέσω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Βασίλης Αποστολόπουλος στα «Φοιτητικά Νέα», στην Τηλέ-Συνέλευση προέκυψαν τα εξής για την εξεταστική:


«Θεωρήσαμε σωστότερο και δημοκρατικότερο να ψηφίσουμε για κάθε μάθημα ξεχωριστά, για κάθε εκδοχή εξέτασης, σε δεύτερο όμως χρόνο με επίσημο τρόπο με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Εκδοχές εξέτασης:

1) Από απόσταση χωρίς επιτήρηση. Να λύσουμε ο καθένας τα θέματα και να τα στείλουμε εντός κάποιου χρονικού ορίου.

2) Για τα επιλογής απαλλακτικές εργασίες μόνο.

3) Για τα επιλογής και τελείως θεωρητικά (χωρίς ασκήσεις) δυνατότητα mutliple choice εντός κάποιου μικρού χρονικού διαστήματος.

4) Εξέταση με όποιον τρόπο συνδυαστικά με εργασία εξαμήνου. Ο βαθμός θα πρέπει να μετράει από το 0 και πάνω και όχι από το 5 και πάνω ώστε να βοηθάει στο να περάσουμε πρωτίστως το μάθημα.

5) Δια ζώσης εξέταση.

6) Δια ζώσης εξέταση συνδυαστικά με εξ αποστάσεως για όσους/ες δεν επιθυμούν για προσωπικούς λόγους τη δια ζώσης εξέταση (ευπαθείς ομάδες, μετακίνηση από μόνιμη επαρχιακή κατοικία)»

«Είναι σημαντικό να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα μαθήματα που θα εξεταστούν διά ζώσης, ώστε αν τελικά γίνουν έτσι κάποια, να είναι ελάχιστα, να μπορούν να μοιραστούν από λίγοι φοιτητές σε πολλές αίθουσες, με πολλούς εξεταστές, για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία μας» τονίζει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Βασίλης Αποστολόπουλος.

Και καταλήγει λέγοντας: «Η πρώτη Τηλέ-Συνέλευση φοιτητών λοιπόν πήγε πολύ καλά, με πολλούς/ες να αποχωρούν στο τέλος της ικανοποιημένοι, ενημερωμένοι, συμμετέχοντας αμεσοδημοκρατικά, για πρώτη ίσως φορά σε φλέγοντα ζητήματα του τμήματος τους. Οι ηλεκτρονικοί τρόποι συμμετοχής και ψηφοφορίας έχουν έρθει για να μείνουν και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εφαρμοστούν συνολικά στο Πανεπιστήμιο και στους συλλόγους μας».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΠΑΔΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr