Μάσκες από εκτυπωτές 3D παράγει η ομάδα "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" του ΠΑΔΑ - Παραδίδονται στο Υπουργείο Υγείας

Μάσκες από εκτυπωτές 3D παράγει η ομάδα "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" του ΠΑΔΑ - Παραδίδονται στο Υπουργείο Υγείας

Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής: Με την εθελοντική προσφορά των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την Ομάδα "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" της Σχολής Μηχανικών κατασκευάζονται δεκάδες προστατευτικές μάσκες για υγειονομικούς σκοπούς με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης. Αυτές, μέσω του δικτύου HELLAS COVID-19 3D PRINTING SUPPLIES και της 3DHUB, ήδη παραδίδονται στο Υπουργείο Υγείας.

Η ομάδα με τη σημαντική συμβολή του φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Χάρη Κοντονάσιου, με επικεφαλής το φοιτητή κ. Ιωάννη Μπόκα και επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Στεργίου, είναι σε θέση να προβεί, αξιοποιώντας ειδικές τεχνολογίες Προσθετικής Κατασκευής στο Εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού του Τμήματος, και σε παραγωγή εγκεκριμένων από το Υπουργείο Υγείας βαλβίδων αναπνευστήρων σε περίπτωση που υπάρξει σχετική ανάγκη.


Η ομάδα "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συμμετέχει με επιτυχία μέσω ιδιοκατασκευών ηλεκτρικών αυτοκινήτων ελαχιστοποιημένης κατανάλωσης κατά τα τελευταία 8 χρόνια στους διεθνείς διαγωνισμούς Shell Eco Marathon με σημαντικό αριθμό διακρίσεων και βραβείων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr