Συνεχίζονται από το σπίτι οι εργασίες της φοιτητικής ομάδας PERSEUS Racing Team

Συνεχίζονται από το σπίτι οι εργασίες της φοιτητικής ομάδας PERSEUS Racing Team

"Η ομάδα μας στην προσπάθεια της να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο ελαφρύτερο από τα δύο προηγούμενα μονοθέσια της και με την επιλογή νέου κινητήρα, δεν κατάφερε την προηγούμενη χρονιά να τελειοποιήσει την κατασκευή, λόγω των επιπλοκών που υπήρξαν με τη συγχώνευση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με εκείνα των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Θεωρήσαμε πως αυτή θα ήταν η τελευταία επιπλοκή που θα μας δυσκολέψει στη διεκπεραίωση των στόχων μας. Το 2020 μας επιφύλασσε, σε εμάς όπως και σε ολόκληρο το πλανήτη την έξαρση του ιού COVID-19. Αποδεχόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και επειδή η υγεία και η ασφάλεια των μελών της ομάδας μας αλλά και όσων συναναστρέφονται με εμάς και όχι μόνο είναι πάνω από όλα, στην Perseus Racing Team επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στις εργασίες που μπορούν οι σπουδαστές που συμμετέχουν στο project να συνεισφέρουν από την οικία τους στο έργο που προσπαθούμε να επιτελέσουμε. Θα συνεχιστούν οι μελέτες για την τελειοποίηση μερών του μονοθεσίου όπως μάλιστα και οι μελέτες για το νέο μας κινητήρα. Επίσης, για τους σπουδαστές που προετοιμάζονται για να εισαχθούν στην ομάδα μας, θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μαθήματα έπειτα από συνεννόηση με τους αρμόδιους. 


Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και εμείς με τη σειρά μας πως η υγεία είναι πάνω από όλα και το σημαντικότερο όλων είναι να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς. Οι δύσκολες μέρες που βιώνουμε θα τελειώσουν, αρκεί να είμαστε υπάκουοι στις οδηγίες που μας δίνονται. Περάστε δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο σας. Η καθημερινότητα μας θα γυρίσει σύντομα στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και θα επιστρέψουμε δυνατοί."

PERSEUS RACING

Η PERSEUS Racing ιδρύθηκε το 2014 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, από ένα σύνολο φοιτητών, με σκοπό την δημιουργία ενός πρότυπου μονοθέσιου τύπου formula student. Το 2017 η ομάδα ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου της μονοθεσίου, όπου ονομάστηκε «Δαίδαλος». Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2018, δημιουργήθηκε το δεύτερο κατά σειρά μονοθέσιο, όπου ονομάστηκε «Δαίδαλος EVO» καθώς αποτελούσε εξελιγμένη μορφή του πρώτου μονοθεσίου. Η νέα σεζόν βρίσκει την PERSEUS Racing να μελετά την κατασκευή του «Ικαρος» που θα αποτελέσει το νέο της μονοθέσιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr