Οι Πρυτανικές Αρχές του ΠΑΔΑ για τον νέο κοροναϊό

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΠΑΔΑ για τον νέο κοροναϊό

Δεδομένου ότι πολλά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας  έχουν ταξιδέψει ή έχουν προγραμματίσει ταξίδι προς περιοχές με τοπική μετάδοση του νέου κοροναϊού 2019-nCoV για εκπαιδευτικές ή ερευνητικές ή άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο των δράσεων του Πανεπιστημίου, οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος  επισημαίνουν τα εξής:

  1. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνιστάται να αποφεύγεται το ταξίδι προς περιοχές με τοπική μετάδοση νέου κοροναϊού 2019-nCoV αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
  2. Κατόπιν της εγκυκλίου του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για τα θέματα των ΑΕΙ, αναστέλλονται τυχόν προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές που οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μετακινήσεις ERASMUS κ.λπ., προς όλη την Ιταλία από 24-2-2020. Η αναστολή είναι προσωρινή και θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών.
  3. Τα ειδικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του νέου κοροναϊού 2019-nCoV εντός των εκπαιδευτικών μονάδων, τα οποία προτείνονται από τον ΕΟΔΥ περιλαμβάνουν τα εξής:

«Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας (π.χ. μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενοι, κλπ.) με ιστορικό ταξιδιού στην επαρχία Hubei της Κίνας (πρωτεύουσα της οποίας είναι η πόλη Wuhan) ή άλλες  περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCoV, εντός των προηγούμενων 14 ημερών, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, συστήνεται να περιορίσουν τις επαφές τους, να απέχουν από τα μαθήματα ή την εργασία τους, μέχρις ότου παρέλθουν τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής τους από το ταξίδι στην επαρχία  Hubei (ή σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού) ή την ημερομηνία τελευταίας στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από το νέο κοροναϊό 2019-nCoV και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους.»


Παρακαλείσθε να ακολουθείτε τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ιδιαίτερα συνιστάται σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας – πριν και μετά το ταξίδι – να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ  για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Επίσης, τονίζεται ότι τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που επιστρέφουν από περιοχές με μετάδοση του ιού, θα πρέπει να περιορίζουν τις επαφές τους, οι φοιτητές να απέχουν από τα μαθήματα, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού από τη διδασκαλία και το διοικητικό/τεχνικό προσωπικό από την εργασία τους για  14 τουλάχιστον ημέρες. Παρακαλούνται οι διδάσκοντες να μην προσμετρούν τις απουσίες των φοιτητών, εφόσον προσκομίσουν τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr