Θα μπορούσε να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ΠΑΔΑ;

Θα μπορούσε να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ΠΑΔΑ;

Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΣυνάντηση με τους υπεύθυνους για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες του Εθνικού Δικτύο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ή GRNET) είχαν ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Βασίλης Αποστολόπουλος και η υπεύθυνη σχεδιασμού Σοφία Μουτζούρη.

Τι αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας του ΠΑΔΑ:


«Στη συνάντηση που είχαμε χθες με τους υπεύθυνους για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ενημερώθηκαμε για το πώς αυτή η καινοτόμα ιδέα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο Πανεπιστήμιο μας.

Από ότι φαίνεται έχει ήδη χρησιμοποιηθεί, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, από ακαδημαϊκούς φορείς (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Σχολή Πολιτικών Μηχανικών) όσο και από ερευνητικούς φορείς (Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Επιμελητήριο Κυκλάδων).  Έχοντας την ίδια μορφή, η ηλεκτρονική ψηφοφορία έρχεται τώρα να θεσμοθετηθεί και νομικά για τους φοιτητικούς συλλόγους, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες κυβερνητικών αξιωματούχων. 

Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία δε μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε την εν λόγω ρύθμιση, ειδικότερα για την εφαρμογή της στις γενικές συνελεύσεις, που τόσο υποβαθμίζονται από παράγοντες αυταρχισμού, αδιαφάνειας και βίας.  

Ταυτόχρονα, στηρίζουμε και το θεσμό της φυσικής παρακολούθησης της γενικής συνέλευσης, χωρίς ο νέος τρόπος της ψηφοφορίας να περιορίζει το φοιτητή και τη φοιτήτρια να παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις στη συνέλευση. Θα ήμασταν παράφρονες αν νομίζαμε πως οι περίπου 20.000 εγγεγραμμένοι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών έχουν με τα τωρινά δεδομένα τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ταυτόχρονα σε γενική συνέλευση, εκφράζοντας και υποστηρίζοντας την άποψη τους. 

Καταληκτικά, δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε ταχύτατα και αποφασιστικά, ένα μέσω ψηφοφορίας γρηγορότερο, διαφανέστερο, δημοκρατικότερο. Ένα σύστημα το οποίο θα δίνει κίνητρο στο φοιτητή να εκφραστεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα, να οξύνει την κριτική του ικανότητα ώστε να γίνει σταδιακά, ο πολίτης του αύριο».

Φωτό από την επίσκεψη των φοιτητών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΠΑΔΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr