Επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ για την πλήρη ισοτίμησή με τις υπόλοιπες Πολυτεχνικές Σχολές τις χώρας

Επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ για την πλήρη ισοτίμησή με τις υπόλοιπες Πολυτεχνικές Σχολές τις χώρας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Επιστολή Διαμαρτυρίας & Αιτήματος για την άμεση Εφαρμογή του Άρθρου 66 του Ν. 4610/7.5.209 (ΦΕΚ Α΄ 70) των φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων/νο Καραμανλή για την παράλειψη οφειλώμενης ενέργειας στην πλήρη ισοτίμησή της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου με τις υπόλοιπες Πολυτεχνικές Σχολές τις χώρας.

Αναλυτικά η Επιστολή των Φοιτητών:


ΠΡΟΣ

  1. Τον 
  2. Την Υπουργό  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ 

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή  των διατάξεων του άρθρου 66 του Ν. 4610/7.5.2019    (ΦΕΚ Α΄ 70)

Μετά από διαβούλευση των Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην Γενική Συνέλευση στις 22.5.2019, σε αίθουσα της Σχολής μας, αφού συζητήσαμε διεξοδικά το παραπάνω θέμα και για την αποκατάσταση της αδικίας δεκαετιών σε βάρος μας, λόγω συντεχνιακών και πολιτικών συμφερόντων, διαπιστώνοντας την αδικαιολόγητη εκ μέρους των Υπουργείων σας καθυστέρηση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 66 του Ν. 4610/7.5.2019 (ΦΕΚ Α΄ 70) για την έκδοση:  

α) Της Απόφασης καθορισμού των κριτηρίων, ώστε ένα Τμήμα Σχολής Μηχανικών να θεωρηθεί αντίστοιχο με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής (παρ. 4 του άρθρου 66).

β)  Της Απόφασης σύστασης της Επιτροπής, για την υποβολή Πρότασης αντιστοιχίας Τμήματος Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής Α.Ε.Ι. της ημεδαπής (παρ. 3 & 4 του άρθρου 66).

γ) Της Απόφασης καθορισμού της αντιστοιχίας Τμημάτων Σχολών Μηχανικών του Πανεπιστημίου με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) (παρ. 2 του άρθρου 66).

δ) Της Απόφασης ίδρυσης στο οικείο Α.Ε.Ι. Πολυτεχνικής Σχολής για την ένταξη σε αυτή των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών (παρ. 7 του άρθρου 66).

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

  1. Να διαμαρτυρηθούμε ενώπιόν σας για την αδικαιολόγητη παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 66 του Ν. 4610/7.5.209 (ΦΕΚ Α΄ 70). 
  2. Να ζητήσουμε εκ μέρους σας την κατά τα ανωτέρω άμεση εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 2 έως 7 του άρθρου 66 του εν λόγω νόμου.  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr