Κατάληψη αποφάσισε ο Φ.Σ. της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ

Κατάληψη αποφάσισε ο Φ.Σ. της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής την Πέμπτη 17/10 σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Παρασκευή 18/10 και την Δευτέρα 21/10.   


Η Σχολή αποτελείται από τα Τμήματα: Ναυπηγών Μηχανικών, Τοπογραφίας, Μηχανικών Πληροφορικής, Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γ.Σ.

Μετά τη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της σχολής μηχανικών του ΠΑΔΑ ψηφίστηκε το Ενωτικό αγωνιστικό πλαίσιο ΕΑΑΚ - ΠΚΣ - Ελευθεριακό Σχήμα με 172 ψήφους. Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία: 171, ΣΣΠ: 1, Λευκά: 4.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φυγάδευσαν τον NiVo από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – ΤΙ ΕΓΙΝΕ (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

 

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Πολλοί οι τραγικοί, μικρή η Επίδαυρος. Για ακόμη μια φορά βλέπουμε να καταπατάται η πλειοψηφική και δημοκρατικώς εκλεγμένη απόφαση των φοιτητών γιο ανοιχτά πανεπιστήμια, από μειοψηφίες και από αυτοαποκαλούμενους φωστήρες, μεσαίες, οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να αποφασίζουν για εμάς. 

Πιο συγκεκριμένα σήμερα 17/10/2019 στο αμφιθέατρο Χατζηνικολάου πραγματοποιήθηκε μια συγκέντρωση φοιτητών η οποία βαπτίστηκε Γενική Συνέλευση, παρευρέθηκαν περί τα 300 άτομα και Θεώρησαν ότι ο συγκεκριμένος αριθμός νομιμοποιείται στο να λαμβάνει αυθαίρετα αποφάσεις για το σύνολο της Σχολής Μηχανικών. Τα άτομα αυτά, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια της πλειοψηφίας των νεοεισαχθέντων φοιτητών για τα δρώμενα της σχολής αποκρύπτουν συστηματικά τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει, ενώ παράλληλα εξαπλώνουν με στρατηγικό τρόπο παραπληροφορήσεις, fake new,, εν ολίγοις μια καλοστημένη προπαγάνδα . Ας δούμε όμως ολόκληρο το δάσος και να αποκολληθούμε από το δέντρο. 

"Υστερα από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 10η Απριλίου 2019 και έλαβαν μέρος όλες οι πολιτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο"Ιδρυμα μας , προέκυψε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα το οποίο αναγνωρίστηκε και υπεγράφη από όλους τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα αυτό, συμφωνήθηκε από τις εκλεγείσες δυνάμεις η σύσταση 11-μελους Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου οι έδρες κατατμήθηκαν ως εξής : 

4- ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, 4- ΠΑΣΠ, 2- ΠΚΣ, 1- Bl-OCO. 

Εν όψη της σύστασης του νέου Φοιτητικού Συλλόγου λόγω της δημιουργίας του ΠΑ.Δ.Α συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι εν αναμονή των τυπικών διαδικασιών που απαιτούνται από την Πολιτεία για την ίδρυση του παραπάνω Συλλόγου, όλες οι αποφάσεις Θα επικυρώνονται μέσω του επερχόμενου Δ.Σ. 

'Οταν λοιπόν τέθηκε ζήτημα στο Δ.Σ η πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, γνωρίζοντας πως απώτερος σκοπός είναι η κατάληψη, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ καταψήφισαν το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε με 8-ΚΑΤΑ και 3-ΥΠΕΡ. Και ως υπεύθυνη δύναμη, τηρώντας όλες τις νομότυπες διαδικασίες αποτρέψαμε το κλείσιμο της σχολής, τότε εμφανίστηκαν κάποιοι οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία και προς έκπληξη μας ανακοίνωσαν την ίδρυση δικού τους Συλλόγου, δίχως να συνδιαμορφώσουμε απόψεις, περιχαρακώνοντας ένα εκλογικό σώμα πλέον των 2000 ατόμων, πολιτικών δυνάμεων όπως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που δραστηριοποιείται από το 1976 στα ΑΕΙ της χώρας και το πλέον ακραίο, αμφισβήτησαν μια νόμιμα και ορθώς αναγνωρισμένη διαδικασία η οποία ακούει στο όνομα ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. 

Επομένως: -Δεν αναγνωρίζουμε και δεν υφίσταται καμία παραταξιακή συνάθροιση, η οποία βαπτίζεται ανά πάσα ώρα και στιγμή Γενική Συνέλευση αναλόγως με τους κομματικούς συσχετισμούς , σαν αρμόδιο όργανο απόφασης για το μέλλον μας. - Το επερχόμενο Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου δεν έχει επικυρώσει καμία απόφαση για κατάληψη της Σχολής. -Καταδικάζουμε ενέργειες οι οποίες εξυπηρετούν κομματικές ατζέντες και κρατούν μακριά τους φοιτητές από τις σπουδές τους. 

Οι καταληψίες έχουν όνομα το ίδιο ονοματεπώνυμο που έχουν πάντα. Οι συνάδελφοι της ΚΝΕ μπορούν να πολιτεύονται όπου και όπως Θέλουν, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ όμως να κρατούν ομήρους των κομματικών πεποιθήσεων τους όλη τη φοιτητική κοινότητα. 'Ετσι ονειρεύονται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής::: Εμείς ΟΧΙ!!! Διεκδικούμε ένα Πανεπιστήμιο Σύγχρονο, λειτουργικό, εξωστρεφές, με προγράμματα σπουδών που Θα συνάδουν με τις ανάγκες της εποχής μας. Για να πετύχουν όλα αυτά όμως υπάρχει μία προϋπόθεση. ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ. 

Καλούμε όλους τους φοιτητές όπως συνταχθούν μαζί μας, για να μην επιτρέψουμε εκπτώσεις στις σπουδές μας, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας για Δωρεάν Εκπαίδευση που τόσο πολύ ακριβά μας κοστίζει. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr