ΠΑΔΑ: Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και έντονη προσέλευση η δεύτερη Συνάντηση Αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, στο αμφιθέατρο Φυσικής της Πανεπιστημιούπολης 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με αντικείμενο συζήτησης την πλήρη ισοτίμηση-αντιστοίχιση των πτυχίων μας με αυτά του νέου Πανεπιστημίου.

Στην Συνάντηση αυτή έδωσε το παρόν πλήθος αποφοίτων προερχόμενοι από όλες τις Σχολές των δύο συγχωνευμένων ΑΕΙ, καθώς και εκπρόσωποι πολλών Επαγγελματικών Συλλόγων και Ενώσεων, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και κατέτειναν στην κινητοποίηση και την από κοινού δράση.


H Ένωση Αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: Η Συνάντηση Αποφοίτων έλαβε χώρα μέσα σε απόλυτα θετικό κλίμα σύμπνοιας, συνεργασίας και εγρήγορσης από όλους τους συναδέλφους.

Έπειτα από πλείστες τοποθετήσεις και διαλογικές συζητήσεις, και με κύριο άξονα την πραγματικότητα ότι όλοι οι απόφοιτοι των δύο ΑΕΙ είμαστε αναπόσπαστο τμήμα του ΠΑ.Δ.Α. εφόσον αυτό δημιουργήθηκε διά απορροφήσεως των, ελήφθησαν ομόφωνα οι εξής αποφάσεις:

1) Εκφράζουμε συλλογικά την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την αδιάφορη, αποσιωπητική στάση που κρατά το Υπουργείο Παιδείας απέναντι σε εμάς τους εκατοντάδες χιλιάδες αποφοίτους των δύο πρώην ΑΕΙ, μέσα από την αναβαλλόμενη και εν τέλει ανύπαρκτη θεσμοθέτηση διαδικασίας πλήρους ισοτίμησης-αντιστοίχισης των πτυχίων μας με τα νέα πανεπιστημιακά, όπως συνέβη αδιακρίτως σε κάθε πανεπιστημιοποίηση Ανώτατου ή Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κατά το παρελθόν. 

2) Άμεση έναρξη κινητοποιήσεων των αποφοίτων μέσα από ένα ευρύ φάσμα ποικίλων δράσεων.

3) Απεύθυνση σε πάσα αρμόδια Υπηρεσία και Αρχή για την ικανοποίηση του νόμιμου και δίκαιου αιτήματός μας.

4) Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, ο οποίος θα κινείται σε συνεργασία με τους Επαγγελματικούς Συλλόγους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr