Η διαμάχη εντός του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τους Μηχανικούς ΤΕΙ

Η διαμάχη εντός του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τους Μηχανικούς ΤΕΙ

Με αφορμή την παρέμβαση του τέως Πρύτανη του Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ, κου Λ. Βρυζίδη, αλλά και τις θέσεις της Σχολής Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Ταυτόχρονα με την ίδρυση του ΠΑ.Δ.Α, η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ είχε ζητήσει να συμπεριληφθούν στονόμο και διατάξεις για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα τόσο των ήδη Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι  Ισοτίμων Σχολών όσο και για τους αποφοίτους του νέου Πανεπιστημίου.


Τότε όμως, τόσο ο κ. Βρυζίδης όσο και η πλειονότητα των Καθηγητών των δυο Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ και Τ.Ε.Ι Αθήνας), είχαν άλλες προτεραιότητες, καθώς τουςενδιέφερε η “πάση θυσία” ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου και η διασφάλιση του ρόλου τους στη νέα δομή.

Αν ειλικρινά θέλουν να λυθεί το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, τότε θα πρέπει να πιέσουν το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο κατά το νόμο και το Σύνταγμα είναι το επισπεύδον Υπουργείο για τη ρύθμιση του πλαισίου άσκησης επαγγέλματος των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι, και να αξιοποιηθεί η πρόταση σχεδίου νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, που έχει κατατεθεί στο νυν Υπουργό.

Υπενθυμίζουμε ότι, όσον αφορά στην τεκμηρίωση των δραστηριοτήτων της κάθεειδικότητας που περιλαμβάνει η πρόταση σχεδίου νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, αυτή βασίστηκε στις γραπτές προτάσεις των αρμόδιων Καθηγητών - Προέδρων των αντίστοιχων Τμημάτων, πολλοί εκ των οποίων έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη σημερινή νέα κατάσταση.

Αναμένουμε έργα και όχι αναλύσεις και ευχολόγια. Ελπίζουμε, έστω και τώρα, να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των Πτυχιούχων τους.

Όχι άλλα δάκρυα εκ των υστέρων για τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr