Συλλαλητήριο και πορεία φοιτητών προς την Βουλή - Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Συλλαλητήριο και πορεία φοιτητών προς την Βουλή - Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα, ημέρα συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι σπουδαστικοί και οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών ΣΤΕΦ, ΤΕΙ Πειραιά και ΣΤΕΤΡΟΔ, ΤΕΙ Αθήνας, της Νέας Εστίας ΕΜΠ, των τμημάτων Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Νομικής ΕΚΠΑ, της σχολής Γεωγραφίας Χαροκοπείου και οι σπουδαστές του τμήματος Ιατρικών Οργάνων του ΤΕΙ Αθήνας διοργάνωσαν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, ημέρα συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους «στην κατηγοριοποίηση πτυχίων, αποφοίτων και ιδρυμάτων, την υποχρηματοδότηση, την υποταγή των σχολών στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων που παραμένουν και ενισχύονται με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 

Κλειστό ειναι αυτήν την ώρα το Σύνταγμα καθώς φοιτητές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και έχουν συγκεντρωθεί έξω απο την Βουλή ενω μαζί τους έχουν ενωθεί και εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ που διακαρτύρονται για τις νέες ρυθμίσεις οσον αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς..

Οι σπουδαστές διεκδικούν την αυτόνομη ένταξη των τμημάτων τους στο υπό ίδρυση πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr