Θέση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ζητεί η ΑΣΠΑΙΤΕ

Θέση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ζητεί η ΑΣΠΑΙΤΕ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Τη δημιουργία πτυχιούχων πολλών ταχυτήτων που θα προκαλέσει το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ), ύστερα από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθηνών και ΤΕΙ Πειραιώς, αναδεικνύει η επιστολή της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) που ζητεί να ενταχθεί και εκείνη στο νέο Πανεπιστήμιο. 

Η διαγραφή από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Αττικής των δύο ΤΕΙ θα αφήσει τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας χωρίς ΤΕΙ.


Ειδικότερα, την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο υπό ίδρυση ΠΔΑ ζητούν με επιστολή στον υπουργό Παιδείας οι συνελεύσεις του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της σχολής. «Η μη ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΔΑ δημιουργεί πολλαπλές στρεβλώσεις», λένε σε επιστολή τους και διευκρινίζουν: «Οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ θα έχουν πτυχίο τεχνολογικής εκπαίδευσης έχοντας παρακολουθήσει πρόγραμμα πέντε ετών, ενώ οι απόφοιτοι του ΠΔΑ θα έχουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τετραετείς σπουδές.

Οι βάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ θα υποχωρήσουν εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησής της, διότι, μεταξύ άλλων, ο οικογενειακός προγραμματισμός της ελληνικής οικογένειας δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη τη διάρκεια σπουδών που θα είναι μεγαλύτερη για ένα πτυχίο χαμηλότερης στάθμης. Αυτό θα οδηγήσει στον αφανισμό της. Η ανισότητα προοπτικής και εξέλιξης που προκαλείται μεταξύ των μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που εντάσσονται στο ΠΔΑ είναι αδικαιολόγητη. Δεν στηρίζεται η ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, η οποία αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα την οποία έχει ανάγκη η χώρα για την ανασυγκρότησή της».

Για τους παραπάνω λόγους, σημειώνει ο Σύλλογος, πρέπει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, έστω και την τελευταία στιγμή, να συμπεριληφθεί και η ΑΣΠΑΙΤΕ ως ένας εκ των πυλώνων σύστασης του ΠΔΑ.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr