Το Υπουργείο Παιδείας για το πότε θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το Υπουργείο Παιδείας για το πότε θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι συζητήσεις για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Μάλιστα όπως προέκυψε από τα όσα ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σε σχετική συνέντευξη Τύπου, στόχος του υπουργείου είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2018-19) και τα τμήματα και οι σχολές που θα έχει το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να περιληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2018, για τους υποψηφίους, δηλαδή, που θα δώσουν την τρέχουσα σχολική χρονιά πανελλαδικές εξετάσεις.


Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε ότι τον Ιανουάριο 2018 αναμένεται να οριστεί η διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου, η οποία θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες της μεταβατικής περιόδου.

«Στο αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο θα καταθέσει σχέδιο νόμου που θα προβλέπει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την 1η Ιανουαρίου 2018, με τον ορισμό διοικούσας επιτροπής», είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι για τους ήδη φοιτούντες στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά «θα δοθεί με μεταβατικές διατάξεις η δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα».

Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr