Συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην έκθεση BEWARE OF GREEKS

Συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στην έκθεση BEWARE OF GREEKS

Σύγχρονα χρηστικά αντικείμενα με έμπνευση ελληνική, δημιουργίες φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εδρεύει στη Σύρο, ταξιδεύουν προς τις Βρυξέλλες μετά τη βράβευση τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, 24 ομαδικές ή ατομικές εργασίες φοιτητών του ΤΜΣΠΣ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και 6 εργασίες εκτός διαγωνισμού, φιλοξενήθηκαν στο μουσείο, και όλες πέτυχαν να διαχειριστούν μια διπλή πρόκληση: ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στο ζητούμενο, του να εμπνευστούν από την ελληνικότητα και να εμπνεύσουν το κοινό στις αξίες και τις αρχές της!


Η βράβευση των 10 έργων δίνει το εισιτήριο σε αντιπροσωπεία 10 φοιτητών του ΤΜΣΠΣ και τους επιβλέποντες καθηγητές τους να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και να αναδείξουν τη δυναμικότητα της επόμενης γενιάς ελλήνων σχεδιαστών, συμμετέχοντας στην έκθεση με τίτλο “beware of Greeks – Contemporary Greek designers” που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό φουαγιέ του Ευρωκοινοβουλίου στο διάστημα 16 – 20 Οκτωβρίου 2017. 

Πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού σχεδιασμού στην έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο, τα έργα των φοιτητών του ΤΜΣΠΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μαζί με τα έργα Ελλήνων σχεδιαστών (Μαρία-Όλγα Βλάχου, Λούλα Λεβέντη, ομάδα Salty Bag, Σοφία Παπακώστα, Χριστίνα Σκουλούδη, Σέργιος Φωτιάδης).

Η Πρωτοβουλία για την δράση αυτή, η οποία τιτλοφορείται beware of Greeks («φοβού τους Έλληνες»*) ανήκει στην ευρωβουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία προλογίζοντας την εκδήλωση αναγνώρισε τη δημιουργικότητα ως μέσο ώστε ο άνθρωπος να κοιτά το μέλλον χωρίς φόβο, διαπίστωση με την οποία είμαστε παραπάνω από σύμφωνοι.

Εκπρόσωποι των φοιτητικών ομάδων - έργα των οποίων βραβεύθηκαν - με την κ. Σακοράφα και καθηγητές του ΤΜΣΠΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr