Εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση» Εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση»

Εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση»

Το Εργαστήριο «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση» οργανώνει επιμορφωτική δράση για την προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας και της μιντιακής ικανότητας στο πλαίσιο βιωματικού σεμιναρίου, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ώρα 18:00-20:00, στο Κτίριο Κλεόβουλος 1ος όροφος του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επιμορφωτές: Εύη Δημητροπούλου  Σκηνοθέτης-  Εκπαιδευτικός, Αλιβίζος Σοφός, Αν. Καθηγητής


Η κινηματογραφική παιδεία διαμορφώνει  ένα πλαίσιο άτυπης μάθησης και οικοδόμησης γνώσης, καθώς λειτουργεί ως κανάλι διάδοσης πολιτιστικών, ιδεολογικών, ιστορικών, κοινωνικών ιδεών και πρακτικών.

Η επαφή με την κινηματογραφική ταινία προσφέρει αισθητική και κοινωνική παιδεία στο μαθητή, προκειμένου να είναι σε θέση να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του. Ως εκ τούτου οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στην κινηματογραφική παιδεία και στο μιντιακό γραμματισμό.

Το εργαστήριο «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση» μέσα από την επιμορφωτική δράση προσφέρει στους εκπαιδευτικούς της Ρόδου τη δυνατότητα για:

• Γνωριμία και εξοικείωση με την κινηματογραφική κληρονομιά  του 20ου αιώνα μέσα από του έργο  «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε

• Εντόπιση  των εκφραστικών μέσων της ταινίας: Σύνθεση κάδρου

• Αναγνώριση  της δομής της αφήγησης. Σύγκρουση- Εκκρεμότητα - Αναπάντεχο -Κρίσιμη σκηνή – Δραματική καμπή- Λύση

• Βιωματική προσέγγιση , αναπαράσταση με παιχνίδια ρόλων με τους ήρωες της ταινίας.

• Αναστοχασμό  σχετικά με την πρόσληψη και κατανόηση της ταινίας.

Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος 20 εκπαιδευτικοί. Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο βιωματικό σεμινάριο πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 9 Ιουνίου. Θα επιλεγούν οι πρώτοι 20 εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος θα επαναληφθεί το βιωματικό σεμινάριο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr