Ο καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Εξελέγη Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου του Τμήματος "Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας" της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος Πρύτανης εξελέγη την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, κατά την τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης.


Το βιογραφικό του Καθηγητή Δημήτριου Παπαγεωργίου

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου διδάσκει στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 1996 ασχολείται με το μουσικό πολιτισμό του Β. Αιγαίου και τη σύνδεσή του με την πολυπολιτισμική μουσική κουλτούρα που διαμορφώθηκε από τα τέλη του 19ου μέχρι τις αρχές του 20ου αι. στα μεγάλα αστικά κέντρα της ανατολικής Μεσογείου (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, κ.ά).

Ως μέλος ερευνητικών ομάδων έχει συμμετάσχει στην καταγραφή συνεντεύξεων, φωτογραφήσεων και βιντεοσκοπήσεων, αλλά και στην τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και ανάδειξη αρχειακού υλικού, όπως παλιών φωτογραφιών, ηχογραφήσεων, κ.ο.κ. Γενικά εστιάζει το ενδιαφέρον του στην παρουσίαση πολιτισμικών δεδομένων ή δρωμένων σε ψηφιακή μορφή.

Έχει επιμεληθεί τη δημιουργία διαδικτυακών ή αυτόνομων εφαρμογών, το σχεδιασμό εκθέσεων με τη χρήση πολυμέσων, αλλά και τη δημιουργία ντοκιμαντέρ.

Ενδεικτικά: Στις αρχές του 2016, ο Δ. Παπαγεωργίου (σε συνεργασία με τον Α. Σπάθη) ολοκλήρωσε ένα ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες που επιδιώκουν να περάσουν τις «πύλες» της Ευρώπης μέσω της Λέσβου (και της Ελλάδας), με τίτλο «Janus’ Legacy: Refugee Passage to Europe”, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Los Antzeles Greek Film Festival.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr