Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει την 1η ετήσια (διαδικτυακή) εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης», στις 19-20/05/2021, καθώς και τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Έρευνας στις 21/05/2021

Η εκδήλωση «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης» διοργανώνεται από την Επιτροπή  Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την αιγίδα της Πρυτανείας, σε συνεργασία με τις Σχολές και τα Τμήματα του Ιδρύματος. Αποτελεί μία ετήσια εμβληματική εκδήλωση που στοχεύει στην προώθηση της ερευνητικής συνεργασίας ανάμεσα στα Τμήματα και τις Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην προώθηση της διεπιστημονικότητας, στην ανάδειξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων και στη γενικότερη διάδοση της έρευνας εντός και εκτός του Πανεπιστημίου. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω zoom, την Τέταρτη 19 Μάϊου και την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021. Την πρώτη ημέρα της Διημερίδας (19/5) θα γίνει στην πρωινή συνεδρία, παρουσίαση του ερευνητικού χαρακτήρα των  Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας και στην απογευματινή συνεδρία θα παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες (βασικής ή εφαρμοσμένης έρευνας) του ερευνητικού δυναμικού του Πανεπιστημίου μας (υποψήφιων διδακτόρων, νέων ερευνητών, μελών ΔΕΠ). Κατά τη δεύτερη ημέρα (20/5) που είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση αποτελεσμάτων Ερευνητικών έργων με δυνατότητα επιχειρηματικής/εμπορικής αξιοποίησης θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων Φορέων του Δημόσιου, Ιδιωτικού και Τρίτου Τομέα.


Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην Ιστοσελίδα της εκδήλωσης: 

https://www.ru.aegean.gr/researchdays/header 

Ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης», τη Παρασκευή, 21/05/2021 και θα εστιάσει στην έρευνα. Σκοπός του είναι εξοικειωθούν οι μαθητές/μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με τη συγκεκριμένη έννοια, σε επίπεδο σχεδιασμού, υλοποίησης και παρουσίασης των σχετικών αποτελεσμάτων. Ο Διαγωνισμός στοχεύει στο να φέρει σε επαφή και διάδραση τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην εξοικείωση μαθητών με την έρευνα, την προώθηση της δημιουργικότητας, της ομαδικότητας, της λήψης πρωτοβουλιών, της ανάπτυξης κριτικής σκέψης και της φαντασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα της εκδήλωσης: 

https://www.ru.aegean.gr/researchdays/contest/header

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr