Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρέθηκε δολοφονημένη! – Σε ποιο Τμήμα φοιτούσε

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρέθηκε δολοφονημένη! Σε ΣΟΚ η φοιτητική κοινότητα – Σε ποιο Τμήμα φοιτούσε

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του μυστηρίωδους θάνατου της 21χρονης φοιτήτριας Ελένη Τοπαλούδη, η οποία βρέθηκε νεκρή στις 28 Νοεμβρίου στην παραλία της «Φώκιας» στη Ρόδο.

Οι αρχές εκτιμούν πως το "κλειδί" για τη σύλληψη του δράστη βρίσκεται στις προσωπικές επαφές της άτυχης φοιτήτριας και για αυτό, έχει ζητηθεί από την πρώτη στιγμή η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.


Στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε το θύμα έχει προκληθεί αναβρασμός, με τους φοιτητές να μην μπορούν να κατανοήσουν, τι ώθησε τον δράστη στην αποτρόπαια ενέργεια του. Φοιτητές στο νησί της Ρόδου μιλούν για ένα ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο που δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και δηλώνουν σοκαρισμένοι για τον θάνατο της 21χρονης.

Η σορός της άτυχης κοπέλας βρέθηκε σε απομακρυσμένη θαλάσσια περιοχή στην Λίνδο. Ο ιατροδικαστής που την εξέτασε έκανε λόγο για σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της.

Κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών του λιμενικού έχει μεταβεί στο σημείο, ενώ με κάθε τρόπο θα συνδράμει στις έρευνες και η ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι λιμενικοί έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικο υλικό από τις τελευταίες στιγμές στη ζωή της κοπέλας, στο οποίο μάλιστα αποτυπώνεται και ένα ακόμη άτομο. Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, να υπάρξουν εξελίξεις στη μυστηριώδη αυτή υπόθεση, ακόμη και εντός της ημέρας.

Εξετάζεται βίντεο

Νέες εξελίξεις για την δολοφονία της φοιτήτριας στην Ρόδο. Βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται να εξετάζουν οι αρχές. Τα τελευταία λόγια της κοπέλας στο τηλέφωνο λίγο πριν χαθεί.

Ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασε στη Ρόδο εσπευσμένα από την Αθήνα, συνδράμει από χθες το μεσημέρι τις έρευνες των ανακριτικών υπαλλήλων του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο η 21χρονη φοιτήτρια του Tμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ε. Τ. , κόρη αντιδημάρχου του Δήμου Διδυμότειχου.

Προερχόμενη από οικογένεια δασκάλων, ιδιαίτερα αγαπητών στο νομό Εβρου, το νεαρό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό και μεταξύ των συμφοιτητών της, «χάθηκε» χωρίς να γνωρίζει κανείς, ακόμη και στενή φίλη της, που λείπει το διάστημα αυτό στην Αθήνα, πού και με ποιόν είχε βρεθεί.

Μια πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια, που μάλιστα το καλοκαίρι έκανε την πρακτική της εξάσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, «έφυγε» από την ζωή και οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν ότι πρόκειται για έγκλημα.

Το τελευταίο που γνωρίζουν είναι ότι ενώ μίλαγε σε μία φίλη της στο τηλέφωνο είπε: «Θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο, γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα». Έκτοτε χάθηκε για πάντα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, προσήχθησαν τρία άτομα, που εκτιμάται ότι γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο χρονικό διάστημα.Βασικό στοιχείο για την ταυτοποίηση της κοπέλας, ήταν το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου που ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είχε στο πόδι και κίνησε υποψίες σε δύο συμφοιτητές της, οι οποίοι παρατήρησαν πως η φίλη τους, που δεν είδαν για τρεις μέρες, είχε ένα τέτοιο στο δεξί της πόδι.

Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.Χθες ο πατέρας της μετέβη στο νεκροτομείο για την αναγνώριση του πτώματος, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαφωτιστούν πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης.Θορυβημένοι είναι οι αξιωματικοί που έχουν επιληφθεί των ερευνών από την πιθανολόγηση ότι ορισμένα σημάδια που φέρει στον λαιμό της παραπέμπουν σε απόπειρα στραγγαλισμού αν και η επίσημη εκδοχή του θανάτου της είναι ο πνιγμός.

Σε έρευνα που έγινε με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στην οικία της, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα ενώ κομβικής σημασίας για την πορεία των ερευνών αποτελεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών της συνομιλιών, που έχει ήδη παραγγελθεί.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το κινητό της τηλέφωνο αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες, έδειχνε να είναι online στο facebook, προχθές.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος. Σε αυτό φαίνεται η άτυχη φοιτήτρια να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας και να απομακρύνονται. Η καταγραφή γίνεται την περασμένη Τρίτη. Το τελευταίο βράδυ της ζωής της. Η Ελένη Τοπαλούδη βρέθηκε νεκρή την επόμενη μέρα, στα βράχια απόκρημνης παραλίας.

Τονίζεται ακόμη ότι δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της ως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα πέριξ της παραλίας, ενώ ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις αρχές είναι γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Επί τούτου υπάρχουν επί του παρόντος εικασίες και πιθανολογείται ότι είτε βρισκόταν με κάποιον άγνωστο με τον οποίο είχε συνάψει εφήμερη σχέση ο οποίος «ξεφορτώθηκε» το πτώμα της στο σημείο αυτό, είτε είχε μεταβεί στο σημείο εκείνο και συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα.

Από σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος ανακρίσεων και καταθέσεων όσων την γνώριζαν με κρισιμότερο για τις έρευνες σημείο την ανεύρεση και την λήψη κατάθεσης από τα άτομα που είχε επαφή την 27η Νοεμβρίου 2018.

Θυμίζουμε ότι αν και το πτώμα της βρέθηκε γυμνό, φορώντας λυμένο έναν μώβ στηθόδεσμο, δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού, ενώ τραύματα που φέρει κυρίως στο πρόσωπο αποδίδονται επί του παρόντος σε πτώση στα βράχια καθώς το σώμα της παρασυρόταν από τα κύματα.

Αρμοδίως εξετάζεται εξάλλου αν θα διενεργηθεί και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας. Σημειώνεται ότι από τις έρευνες πέριξ της περιοχής που βρέθηκε το πτώμα, όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες, κανείς δεν είδε ή άκουσε κάτι.

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης

Συντετριμμένος ο πατέρας της 21χρονης αποκάλυψε τι του είπε ο ιατροδικαστής που δεν είχε ετοιμάσει την έγγραφη έκθεσή του: «Είναι ίχνη στραγγαλισμού και πνιγμός δυστυχώς. Στη θάλασσα την πέταξαν. Ό,τι στοιχεία είχα εγώ και η σύζυγός μου τα δώσαμε στην Αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτός που δολοφόνησε την κόρη μου ήταν γνωστός της ή άγνωστος. Μακάρι να γνώριζα και να προλάβαινα το κακό, να το σταματούσα με κάποιο τρόπο. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει για να μπορέσω να βρω το δολοφόνο του παιδιού μου», είπε ο ίδιος στον «Ελεύθερο Τύπο».

«Οι προσπάθειες των Αρχών συνεχίζονται και θα δούμε. Τα συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία το Λιμεναρχείο. Όλα αυτά μου τα είπε προφορικά ο ιατροδικαστής και τώρα περιμένω τις τοξικολογικές εξετάσεις. Την πέταξαν στη θάλασσα και πνίγηκε από τη στιγμή που μπήκε νερό στους πνεύμονες. Την πέταξαν 50 χλμ. μακριά από τη Ρόδο. Το μόνο που γνωρίζω ως πληροφορία από το Λιμεναρχείο είναι ότι την Τρίτη το βράδυ η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη της είπε "Θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο, γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα". Προφανώς σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναμίλησε με κανέναν. Την ψάχναμε κι εγώ και η μητέρα της αλλά μάταια. Την Τετάρτη το πρωί παίρναμε τηλέφωνο κάποιος φιλενάδες της αλλά δεν γνώριζαν τίποτα, μετά ανέλαβαν η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο ώσπου τη βρήκαμε νεκρή», πρόσθεσε συντετριμμένος ο πατέρας της 21χρονης.

Συγκλονισμένη η γιαγιά της 21χρονης μίλησε στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα»: «Στείλαμε ένα λουλούδι δίμετρο στη Ρόδο και μας το φέρανε μέσα στην κάσα. Ήταν ένα αγνό παιδί, από οικογένεια καλή. Ας τιμωρήσουν τους υπαίτιους με το ίδιο νόμισμα να μην δουν κι άλλοι γονείς αυτό το κακό που είδαμε εμείς», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η γιαγιά της 21χρονης.

Αισχρές αναρτήσεις – ύβρεις

Ποια είναι η 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη που βρέθηκε νεκρή στη Ρόδο;

Μόνο οργή προκαλούν οι αρρωστημένες αναρτήσεις στο προφίλ της άτυχης φοιτήτριας που βρέθηκε νεκρή – Συγκλονισμένοι οι φίλοι και οι συγγενείς της Ελένης Τοπαλούδη από αυτά που διαβάζουν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο – Τα εμετικά σχόλια προκαλούν θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των social media – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη δολοφονία της φοιτήτριας – Απαρηγόρητος ο πατέρας της.

Την ώρα που οι έρευνες για τον θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη Ρόδο, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καλείται να βρει εκείνους που βεβηλώνουν τη μνήμη της. Πιθανότατα με ψεύτικο προφίλ στο facebook, βρίζουν χυδαία μια κοπέλα που δεν βρίσκεται στη ζωή και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Με άθλιες και άκρως ρατσιστικές αναρτήσεις κάνουν τον πόνο των συγγενών της ακόμα μεγαλύτερο. Η αθλιότητα, η αλητεία και η διαστροφή μέσα σε λίγες λέξεις, από ορισμένους που θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

Ευχή όλων είναι η Δίωξη να μπορέσει να εντοπίσει ταχύτατα τους δράστες και να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η πορεία των ερευνών:

Από σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος ανακρίσεων και καταθέσεων όσων γνώριζαν την Ελένη Τοπαλούδη με κρισιμότερο για τις έρευνες σημείο την ανεύρεση και την λήψη κατάθεσης από τα άτομα που είχε επαφή την 27η Νοεμβρίου 2018.

Θυμίζουμε ότι αν και το πτώμα της βρέθηκε γuμνό, φορώντας λυμένο έναν μωβ στηθόδεσμο, δεν προέκυψαν ίχνη βι@σμού, ενώ τραύματα που φέρει κυρίως στο πρόσωπο αποδίδονται επί του παρόντος σε πτώση στα βράχια, καθώς το σώμα της παρασυρόταν από τα κύματα.

Εξετάζεται αν θα διενεργηθεί και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr