Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην... Apple

Δύο φοιτητές στην... Apple

Μεγάλη διάκριση για δύο φοιτητές οι οποίοι θα συμμετέχουν στο Apple Developer Academy στη Νάπολη της Ιταλίας. Ο λόγος για τον Καβαλιώτη Χρήστο Σωτηρέλη και τον Ζαχαρία Μιτζέλο από την Αθήνα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο, οι οποίοι κατάφεραν να προκριθούν στους 400 που θα συμμετέχουν στο 2ο Apple Developer Academy ανάμεσα σε 5.000 και πλέον συμμετοχές από την Ευρώπη και όχι μόνο, με τη διαδικασία επιλογής να περιλαμβάνει γραπτά tests και συνεντεύξεις.

Τι είναι το Apple Developer Academy


Το Apple Developer Academy αποτελεί μία συνεργασία της Apple και του πανεπιστημίου της Νάπολη της Ιταλίας Federico II, του 1ου δημόσιου πανεπιστημίου στον κόσμο με μεγάλη ιστορία και προσφέρει στους συμμετέχοντες μαθήματα γύρω από την ανάπτυξη λογισμικού, τον σχεδιασμό εφαρμογών και την επιχειρηματικότητα (startups, marketing).

Το σημαντικό είναι ότι δεν διδάσκονται με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά με την καινοτόμο μέθοδο «Challenge-Based Learning» της Apple κατά την οποία η εκμάθηση γίνεται μέσω ομάδων και projects καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το σημαντικό είναι ότι δεν διδάσκονται με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά με την καινοτόμο μέθοδο «Challenge-Based Learning» της Apple κατά την οποία η εκμάθηση γίνεται μέσω ομάδων και projects καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Όπως εξηγεί στο KAVALA POST ο κ. Σωτηρέλης σχετικά με την εν λόγω πρωτοποριακή μέθοδο: «Δημιουργούνται από την αρχή ομάδες και μαθαίνουν κάνοντας μαζί projects και εργασίες. Στο τέλος κάθε ομάδα φτιάχνει την δική της εφαρμογή/startup και γίνεται κάποιου είδους διαγωνισμός. Επίσης, τον Μάιο γίνεται απονομή πτυχίων (certificates). Μάλιστα πέρσι ήταν παρούσα και μια executive της Apple. Παράλληλα, κατά την έναρξη των μαθημάτων παρέχεται εξοπλισμός σε όλους τους συμμετέχοντες (iPhone, Macbook) ενώ στο τέλος δίνεται επίσης σε όλους υποτροφία (χρήματα)».

Η ακαδημία θα λάβει χώρα στη Νάπολη της Ιταλίας και τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου 1 ακαδημαϊκό έτος, καθώς ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2017 και ολοκληρώνονται τον Μάιο του 2018.

Όσον αφορά τη διαδικασία; «Περίπου 5.000 άτομα ήμασταν στην αρχή από την Ευρώπη αλλά και από χώρες εκτός αυτής, οι οποίοι δώσαμε γραπτό τεστ γύρω από τις θεματικές περιοχές που θα διδαχτούμε. Από τους 5.000 περάσαμε 500 στη 2η φάση στην οποία δώσαμε συνέντευξη μέσω skype. Από την συνέντευξη περάσαμε τελικά 400» αναφέρει ο Καβαλιώτης φοιτητής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr