Κλείνει επ' αόριστον η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Κλείνει επ' αόριστον η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Τα μέλη της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών εκπέμπουν σήμα κινδύνου και όπως αναφέρουν η έλλειψη χρηματοδότησης της Σχολής και η δραματική μείωση του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή σε χιλιάδες ασθενείς με οικονομική αδυναμία. Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο 13.000 συμπολίτες μας επιλέγουν για την οδοντιατρική τους θεραπεία την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, η οποία, βάσει Εξωτερικής αξιολόγησης, θεωρείται μία από τις καλύτερες Σχολές της Ευρώπης.

Τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν παγώσει οι προσλήψεις εκπαιδευτικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η μισθοδοσία των συμβασιούχων της Σχολής – που αγγίζει τα 630.000 ευρώ ετησίως- καλύπτεται από τα έσοδα της Σχολής. Τονίζεται πως από ίδια έσοδα καλύπτονται και οι ανάγκες της Σχολής σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά.


Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής διαμαρτύρεται ακόμη για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας) και ζητεί από την κυβέρνηση άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τα μέλη ΔΕΠ.

Τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής ζήτησαν ήδη συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα φλέγοντα θέματα λειτουργίας της Σχολής και καλούν τους υπευθύνους φορείς να δώσουν λύσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί συμβιβασμοί στην εκπαίδευση των φοιτητών και στη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών δεν μπορούν να γίνουν.

Η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Μελών ΔΕΠ Οδοντιατρικής

Η  ΓΣ των μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ της 3ης Απριλίου 2017, αποφάσισε την  επ’  αόριστόν αποχή από το κλινικό και διδακτικό  εκπαιδευτικό έργο, (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό) διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας της Σχολής, που αφορούν την μηδενική χρηματοδότηση της Σχολής, την υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό - διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, την δαιδαλώδη γραφειοκρατική  διαδικασία του ΕΛΚΕ και την νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τα μέλη ΔΕΠ που απορρέουν από παλαιότερα ψηφισμένους  νόμους.

Η ΓΣ εκδηλώνοντας εμπράκτως το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους ασθενείς , αποφάσισε οι κλινικές προπτυχιακού 2ου και 3ου ορόφου να είναι ανοικτές από τις 24 Απριλίου και μετά,  κάθε Τετάρτη  9.00-13.00, όπου θα αντιμετωπίζονται  τα επείγοντα προβλήματα που θα παρουσιάζονται σε ασθενείς που η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Διευθυντές εργαστηρίων θα καθορίσουν  το προσωπικό που θα απασχοληθεί εκ περιτροπής , ενώ οι φοιτητές θα πρέπει να συνοδεύουν τους ασθενείς τους. 

Η ΓΣ  αποφάσισε επίσης την σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης την Δευτέρα 24 Απριλίου όπου θα επανεξετασθεί η κατάσταση των προς επίλυση θεμάτων. 

Κ. ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα που αφορούν το ΕΚΠΑ στην κατηγορία «Πανεπιστήμιο Αθηνών» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr