Αναμνηστικά προϊόντα από ΕΚΠΑ & ΟΠΑ σε φοιτητές και αποφοίτους

Αναμνηστικά προϊόντα από ΕΚΠΑ & ΟΠΑ σε φοιτητές, αποφοίτους και καθηγητές

Η διάθεση των προϊόντων γίνεται από προθήκες που βρίσκονται σε πανεπιστημιακούς χώρους και μέσω e-shops. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, τα οποία πουλά σε τέσσερα διαφορετικά σημεία (Κεντρικό Κτίριο, Ιατρική Σχολή, Κτίριο Κωστή Παλαμά και εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΚΠΑ) αλλά και σε ηλεκτρονικό κατάστημα (gifts.uoa.gr).

Προβολή


«Θεωρήσαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να ξεκινήσουμε να πουλάμε αντικείμενα με το έμβλημα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ένας τρόπος προβολής του ιδρύματος. Μακάρι το έμβλημά του με τη θεά Αθηνά να μπει σε κάθε σπίτι» δήλωσε στο «Εθνος» ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών πουλάει, όπως τόνισε η Θεανώ Μουστάκη, υπάλληλος στην εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας του ιδρύματος, δύο ειδών ημερολόγια, στυλό, γραβάτες σε 4 σχέδια σε συνεργασία με γνωστό οίκο, μαντίλια, σακίδια, κούπες, τετράδια με λεπτομέρεια από το έργο του Γύζη «Το λάβαρο του Πανεπιστημίου Αθηνών», ομπρέλες, μπρελόκ κ.ά. «Εχουν κρατηθεί χαμηλά οι τιμές και έχει διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η ποιότητα» τονίζει. Τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκαν στο κατάστημα νέα προϊόντα, όπως γυναικείες τσάντες.

Το έμβλημα του Πανεπιστημίου Αθηνών δεσπόζει στα αναμνηστικά προϊόντα του ιδρύματος

Οσο για τις τιμές; Ενα απλό στυλό κοστίζει 2 ευρώ, τα ημερολόγια 8 και 10 ευρώ ανάλογα με την έκδοση, οι γραβάτες 30 ευρώ, τα μαντίλια 25, τα σακίδια, τα οποία προτιμούν κυρίως οι φοιτητές, 20 ευρώ, οι ασημένιες καρφίτσες 20 ευρώ, τα μπλουζάκια και οι ομπρέλες από 8 ευρώ.

Μετά το ΕΚΠΑ επισκεφθήκαμε και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Δύο φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου πωλούνται τα προϊόντα με το λογότυπο του ιδρύματος. «Ακούσαμε ότι πωλούνται αναμνηστικά. Πρόκειται για ωραία ιδέα. Μπορούν να εμπλουτίσουν περισσότερο την γκάμα με νέα προϊόντα» τόνισε ο Νίκος, φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής. Ο Θοδωρής, από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, έμαθε πρόσφατα για το κατάστημα που λειτουργεί εντός του ιδρύματος. «Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη» είπε.

Η Ελένη Παπασταμάτη, φοιτήτρια, στο κατάστημα του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Φιλανθρωπίες

Οπως τόνισε η Ελένη Παπασταμάτη, φοιτήτρια που προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κατάστημα που λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου, «μέρος των εσόδων διατίθεται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ ορισμένα προϊόντα, όπως τα στυλό και και τα USB είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά». Στο κατάστημα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και στο e-shop (shop.aueb.gr) πωλούνται στυλό προς 2 ευρώ, καπέλα και μπλουζάκια 9,99, USB 7 ευρώ και σημειωματάρια 3 ευρώ. Οι τελευταίες «αφίξεις» στο κατάστημα είναι φούτερ τα οποία πωλούνται προς 22,99 ευρώ, βαμβακερές τσάντες, 5 ευρώ, και πορσελάνινες κούπες, 7 ευρώ.

Μιχάλης Νιβολιανίτης 

Φωτογραφίες Παναγιώτης Σαρρής - Έθνος

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr