Προτάσεις, αξιοποίηση, ακίνητης περιουσίας, ΕΚΠΑ Προτάσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΚΠΑ

Προτάσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΚΠΑ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Α. Λιάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαβάστε παρακάτω τι ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την ακίνητη περιουσία του ΕΚΠΑ και την αξιοποίησή της.

Χρόνια το ανακαινισμένο Χημείο παραμένει σκανδαλωδώς κλειστό, το πανεπιστήμιο πληρώνει για ενοίκια χώρων που υπο-χρησιμοποιούνται.  


Γιατί δεν αξιοποιείται λ.χ. ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου με τις σχολές να γίνονται συνεδριακά κέντρα, με μια ζώνη καταστημάτων, κινηματογράφων, εστιατορίων, χώρων άθλησης και αναψυχής;  

Δεν θα κάλυπταν μέρος των εξόδων τους σχολικές εγκαταστάσεις παραθαλάσσιων ή ορεινών περιοχών, ή οι φοιτητικές εστίες, αν λειτουργούσαν ως κατασκηνώσεις ή ως hostel νέων Ιούλιο και Αύγουστο; 

Γιατί όχι θερινοί κινηματογράφοι και άλλες εκδηλώσεις που θα απέφεραν χρήματα στα σχολεία; 

Δεν λύνουν προφανώς το πρόβλημα όλα αυτά, αλλά η εξοικονόμηση πόρων και η εκμετάλλευση πόρων που σχολάζουν αλλάζουν νοοτροπίες και κάνουν τους ανθρώπους ευρηματικούς. Τα πανεπιστήμια πρέπει να αποκτήσουν τον έλεγχο της διαχείρισης των οικονομικών τους ροών συνολικά και με υπευθυνότητα.  Και δεν είναι μόνο αυτά. Πρέπει να αλλάξουν όψη, να γίνουν φιλικά και να προσφέρουν τους χώρους τους για συμμετοχικές πρωτοβουλίες,   να σταματήσουν να μοιάζουν με εγκαταλειμμένα εργοστάσια που σταμάτησαν να παράγουν.

Διαβάστε ακόμη:

Είσαι Φοιτητής στο ΕΚΠΑ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Φοιτητές ΕΚΠΑ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr