σκουπιδότοπο, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΚΠΑ Σε σκουπιδότοπο μετατρέπεται και πάλι το Πανεπιστήμιο Αθηνών [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε σκουπιδότοπο μετατρέπεται και πάλι το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μετατραπούν και πάλι σε σκουπιδότοπο οι Σχολές του Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ) και να κινδυνέψει η υγεία των φοιτητών.

Η σύμβαση του εργολάβου καθαριότητας λήγει την ερχόμενη Δευτέρα στις 14 Δεκέμβρη, οι καθαρίστριες θα απολυθούν και οι φοιτητές θα κάνουν μάθημα και πάλι σε βρώμικες Σχολές.


Να σημειωθεί ότι 100 καθαρίστριες θα μείνουν για ακόμη μια φορά στο δρόμο, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Με  τους φοιτητές στο πλευρό τους διαμαρτυρηθήκαν στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να αυξηθούν τα κονδύλια ώστε να τις προσλάβει το ίδιο το Πανεπιστήμιο με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού για την καθαριότητα είναι χρονοβόρες και οι πρυτανικές αρχές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προσωρινά το πρόβλημα με την πρόσληψη 86 καθαριστριών από τον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, για να μην πνιγούν και πάλι στα σκουπίδια οι φοιτητές στις Σχολές, το Πανεπιστήμιο χρειάζεται τουλάχιστον 180 καθαρίστριες.

Είσαι Φοιτητής στο ΕΚΠΑ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Φοιτητές ΕΚΠΑ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr