Αιώνιος φοιτητής πήρε πτυχίο και ορκίστηκε σε ηλικία 77 ετών! [Φωτό] Αιώνιος φοιτητής πήρε πτυχίο και ορκίστηκε σε ηλικία 77 ετών! [Φωτό]

Αιώνιος φοιτητής πήρε πτυχίο και ορκίστηκε σε ηλικία 77 ετών!

Ανάμεσα σε πτυχιούχους  που είχαν την ηλικία των εγγονιών του στάθηκε και ορκίστηκε με περηφάνια, πριν από μερικές μέρες, ο 77χρονος συμπολίτης μας κος Βασίλης Μαυράκης, ο οποίος απέκτησε επάξια το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κος Βασίλης Μαυράκης, έβαλε στόχο λίγο πριν το Πάσχα του 2014 να… κλείσει τις εκκρεμότητες με το Πανεπιστήμιο που είχε αφήσει ανοιχτές για σχεδόν τριάντα  χρόνια και κέρδισε αυτό το στοίχημα.


Η τελετή της ορκωμοσίας ήταν για τον ίδιο μια υπέροχη και ξεχωριστή στιγμή στη ζωή του, όπως μας τόνισε.

Το τελευταίο μάθημα το έδωσα στις 28 Ιανουαρίου και είναι το δεύτερο πτυχίο που παίρνει.

Ένοιωσε υπέροχα μαζί με τους νέους φοιτητές που ορκίστηκε. Όπως κι όταν έγραφε εξετάσεις μαζί τους πριν από μερικούς μήνες αν και τον κοιτούσαν περίεργα.

Χρωστούσε συνολικά 8 μαθήματα από την δεκαετία του ’80 που είχε αδρανήσει. Επειδή όμως το ήθελε πολύ αυτό το πτυχίο, διάβασε, έδωσε εξετάσεις και τα κατάφερε.

Στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μερικές εβδομάδες στη «Ρ» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

Πώς αντέδρασαν οι δικοί σας όταν τους είπατε ότι θέλετε να πάτε ξανά στο Πανεπιστήμιο;

(Γελάει). Επειδή είχα πολλά προβλήματα υγείας τα περασμένα χρόνια, (τώρα είμαι καλά) δεν ήθελα  να επιβαρυνθώ τόσο. Εξάλλου έκανα πολλά ταξίδια αλλά και πολλά έξοδα. Και πάντα είχα μαζί μου έναν από τους δικούς μου να με συνοδεύει. Τη γυναίκα ή την κόρη μου.

Οι καθηγητές τι σας έλεγαν πώς σας αντιμετώπιζαν; Σίγουρα θα είχε και μικρότερούς σου.

Σίγουρα θα είχε και στην ηλικία του γιού μου που είναι 43. Άλλοι ήταν νέοι άλλοι μεγαλύτεροι, αλλά όλοι πολύ αξιόλογοι.

Οι νέοι φοιτητές ήταν όμως που με κοιτούσαν με περιέργεια.

Τώρα λοιπόν πτυχιούχος δημοσίου διοίκησης - δικαίου. Γιατί θέλατε τόσο πολύ αυτό το πτυχίο;

Γιατί έχω σπουδάσει εμπορικές και οικονομικές επιστήμες. Γι’ αυτό. Μου άρεσε πάντα.  Όταν τέλειωσα την κανονική μου σχολή, γράφτηκα σε αντίστοιχη σχολή της Ιταλίας (δημόσιας διοίκησης), αλλά δεν τα κατάφερα να τελειώσω. Παντρεύτηκα, στρατός, δικτατορία στη μέση κλπ. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μεταγραφή πολλά χρόνια αργότερα, γιατί ήταν πιο εύκολα έτσι. Αλλά όπως σας εξήγησα κόλλησα. Κι έτσι τα 8 μαθήματα που μου απέμειναν, είπα να τα δώσω τώρα πια.

Πώς αισθάνεστε σήμερα, μετά την απόκτηση του πτυχίου;

Αισθάνομαι υπέροχα. Και πανέτοιμος για νέες σπουδές με λίγα λόγια.

Καταρχήν θέλω να παρακολουθώ τα μαθήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Να επιλέξω, και να παρακολουθώ αυτά που με ενδιαφέρουν.

Ρώτησα ήδη στην γραμματεία και μου είπαν ότι με μια απλή αίτηση που θα κάνω μπορώ να παρακολουθώ όσα μαθήματα και καθηγητές επιθυμώ.

Θα δω, θα αξιολογήσω και στη συνέχεια  θ’ αποφασίσω τι θα πράξω.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr