Σαρώνουν ασταμάτητα σε διεθνείς διαγωνισμούς οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών Σαρώνουν ασταμάτητα σε διεθνείς διαγωνισμούς οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών

Σαρώνουν ασταμάτητα σε διεθνείς διαγωνισμούς οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών

Τα μέλη που χάρισαν την πρώτη θέση στην ομάδα ήταν οι προπτυχιακοί φοιτητές Αθανάσιος Πλεξίδας, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γ. Κυριακόπουλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο κ. Κυριακόπουλο συνεπικούρησαν, στην προετοιμασία της ομάδας, ο μεταπτυχιακός φοιτητής κ. Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, καθώς και η προπτυχιακή φοιτήτρια κα Νίκη Κουρή, αμφότεροι μέλη της περυσινής ομάδας της Σχολής στον εν λόγω διαγωνισμό.

Σαρώνουν στους διεθνείς διαγωνισμούς οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών. Πιστή στη μακρά παράδοση της αριστείας, η Νομική πρόσθεσε στο παλμαρέ των επιτυχιών της ένα νέο χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015». Στον τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.


Που διοργανώθηκε ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός (Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition) διοργανώνεται κάθε χρόνο - φέτος στο Βελιγράδι από 1 έως 5 Ιουνίου - από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL). Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο εξωατμοσφαιρικό Διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή της σύγκρουσης με τη Γη διαστημικών αντικειμένων (μετεωρίτες, κ.λπ.).

Τα μέλη της Ελληνικής φοιτητικής ομάδας

Τα μέλη της Ελληνικής ομάδας ήταν οι προπτυχιακοί φοιτητές Αθανάσιος Πλεξίδας, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Σχολής Γεώργιου Κυριακόπουλου, και την βοήθεια του μεταπτυχιακού φοιτητή Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου και της προπτυχιακής φοιτήτριας Νίκης Κουρή, μέλη της περυσινής ομάδας της Σχολής στον ίδιο διαγωνισμό.

Η Νομική Αθηνών διαγωνίστηκε με τις αντίστοιχες ομάδες κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, αντιμετωπίζοντας στα προκριματικά τις Νομικές Σχολές του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου, στα Ημιτελικά την ομάδα του Paris ΧΙ (Πανεπιστήμιο με παράδοση στο Δίκαιο του Διαστήματος), στο δε Τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου

Η ομάδα της Νομικής Σχολής, ως νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου, θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο στους Παγκόσμιους Τελικούς Γύρους που θα λάβουν χώρα τον προσεχή Οκτώβριο στην Ιερουσαλήμ, και θα αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες Αμερικής, Αφρικής και Ασίας/Ειρηνικού.

Από το 2011, όταν έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, η Νομική Αθηνών έχει δημιουργήσει λαμπρή παράδοση, αφού έχει λάβει μέρος σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς σε πέντε χρόνια, έχει κατακτήσει δύο φορές την πρώτη θέση (εκτός από φέτος και το 2012) και έχει υπάρξει μια φορά φιναλίστ κόσμου. Σύμφωνα με τις διακρίσεις αυτές, η συνολική παρουσία της Σχολής στον εν λόγω διαγωνισμό, κατά την τελευταία πενταετία, είναι η κορυφαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εν λόγω διάκριση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, το εξαιρετικό επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών, τη δίψα τους για έρευνα και μάθηση, καθώς και την ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική θέση στην οποία βρίσκονται μεταξύ των συναδέλφων τους ανά τον κόσμο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους φοιτητές και στον υπεύθυνο καθηγητή! Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους :)

Σαρώνουν ασταμάτητα σε διεθνείς διαγωνισμούς οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr