Κατάληψη στη Νομική σχολή του ΕΚΠΑ - Ζητούν απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού

Σε κατάληψη του κτηρίου της νομικής σχολής Αθηνών προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών το πρωί της Παρασκευής (13/03) που διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κράτησης των κρατούμενων στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 20 άτομα με κουκούλες, μέλη ομάδων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στη Νομική Αθηνών, στην οδό Σόλωνος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο κτήριο περί τις οκτώ το πρωί κρατώντας ρόπαλα και ζητώντας από τους παρόντες να αποχωρήσουν.

Οι αναρχικοί που βρίσκονται στο κτήριο φωνάζουν «Λευτεριά στον Σάββα Ξηρό», ενώ ζητούν με πανό, την απελευθέρωση των έγκλειστων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς. 


Αν είσαι Φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ νέα που σε αφορούν ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Ζητούν, επίσης, την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, καθώς και «την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA)», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι αντιεξουσιαστές αυξάνονται ώρα με την ώρα, ενώ αυτή τη στιγμή μέσα στο κτήριο βρίσκονται περισσότεροι από 150 αναρχικοί, οπλισμένοι με ρόπαλα. 

Εκτός της Σχολής, αρκετά άτομα περιφρουρούν την κατάληψη.

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο αλλά η παρουσία της είναι διακριτική.

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι έξω από τη Νομική, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την κατάληψη και προξένησαν καταστροφές σε όχημα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τα τζάμια και τον καθρέφτη του οχήματος που ήταν σταθμευμένο έξω από το Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καταληψίες της Νομικής

«Από τις 2 Μαρτίου, πολιτικοί κρατούμενοι και φυλακισμένοι αγωνιστές διεξάγουν έναν αγώνα με ανάχωμα το σώμα τους, πραγματοποιώντας απεργία πείνας η οποία κλιμακώνεται, με τη σταδιακή ένταξη περισσότερων κρατουμένων στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εμείς, από τη μεριά μας, στηρίζουμε τον αγώνα των αιχμάλωτων συντρόφων και απαιτούμε:

• Την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, άρθρα 187 και 187Α.

• Την κατάργηση του ειδικού κατασταλτικού νόμου («κουκουλονόμος»).

• Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (ειδικές συνθήκες κράτησης και απομόνωσης).

• Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

• Την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού (μέλους της ε.ο. 17Ν) για λόγους υγείας, με αναπηρία 98%.

• Την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA), με βάση το οποίο έχουν στηθεί σκευωρίες και καταδίκες αγωνιστών.

Ο αγώνας των συντρόφων/συντροφισσών πολεμά τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και του κεφαλαίου, που στοχοποιούν τον κόσμο του αγώνα και της επανάστασης, εντός και εκτός των τειχών, μεθοδεύσεις οι οποίες αυξάνονται και εξελίσσονται αφενός όσο εμβαθύνεται η δομική κρίση του καπιταλισμού, αφετέρου όσο οργανώνεται και αντεπιτίθεται ο κόσμος του αγώνα.

Η κατάργηση του «κουκουλονόμου» και του «τρομονόμου», που έχουν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για να αναβαθμίσουν κατηγορητήρια και να φουσκώσουν ποινές, αφορούν άμεσα κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αμφισβητεί την αστική νομιμότητα. Γι' αυτό και αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη με τους κρατούμενους αγωνιστές ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, ως μια αμοιβαία και πολύμορφη σχέση.

Προτάσσουμε την πολύμορφη δράση, την δημιουργία υποδομών, την όξυνση και την αλληλοϋποστήριξη όλων των αγώνων. Εκτιμάμε ότι η δράση του κινήματος αλληλεγγύης μπορεί να ενισχύσει καταλυτικά την απεργία των συντρόφων/συντροφισσών, συμβάλλοντας αφενός στην δικαίωση όλων των αιτημάτων τους, αφετέρου στην δημιουργία μιας ακόμα παρακαταθήκης για τους αγώνες που έπονται.

Ένα μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης, σε συνάρτηση με την δυναμική της ίδιας της απεργίας των συντρόφων, μπορεί να τσακίσει προκαταβολικά την όποια «μερική» οπισθοχώρηση ή την ονομαστική και μόνο τροποποίηση των νομοσχεδίων, που ενδεχομένως θα επιχειρήσει το κράτος κατά την απόπειρά του να διαχειριστεί την απεργία πείνας .

Για όλους τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής σχολής, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα πολύμορφο κέντρο λόγου και δράσης, μέχρι την δικαίωση και του τελευταίου ή της τελευταίας απεργού πείνας.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ

ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΓΙΑ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 13 Μαρτίου, 17:00 στα Προπύλαια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Την ίδια μέρα 18:30 φυλακές Κορυδαλλού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ:

Πλ.Συντάγματος Σάββατο 14 Μαρτίου 12:00

ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 17 Μαρτίου 18:00 Πλ.Μοναστηράκι

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr