Επανεξέταση του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ ζητά το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών της 5ης-3-2015 συζητήθηκαν Θέματα που αφορούν τις περικοπές της δημόσιας χρηματοδότησης προς το ΕΚΠΑ οι οποίες ανέρχονται πλέον σε επίπεδο άνω του 50%, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

«Η κατάσταση αυτή έχει ήδη δεινές επιπτώσεις σε πολλές βασικές λειτουργίες του Ιδρύματος μας και δυσκολεύει σημαντικά το διδακτικό και ερευνητικό έργο μας» τονίζει η Σύγκλητος, και ειδικότερα υπογραμμίζει:

Α. Στα θέματα παροχής διδακτικών συγγραμμάτων παρατηρούνται ουσιώδες περικοπές οι οποίες τελικά επιβαρύνουν τα πενιχρά οικονομικά των φοιτητών μας.


Β. Επιβάλλεται λοιπόν εκ των πραγμάτων επανεξέταση του όλου συστήματος διανομής των συγγραμμάτων, με στόχο την πλήρη κάλυψη της διδασκόμενης ύλης, και γενικότερα όλων των παροχών προς τους φοιτητές μας

Γ. Οι όποιες δυσλειτουργίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου (Νόμος Διαμαντοπούλου - Αρβανιτόπουλου) πρέπει να επανεξεταστούν μετά από ψύχραιμη και συστηματική επανεκτίμηση των σχετικών διατάξεων και δεδομένων.

Δ. Επανεξέταση πρέπει να υπάρξει, και με ίση έμφαση, για τα θέματα φύλαξης και καθαριότητας, και προς τον σκοπό αυτό εισηγούμεθα σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της αυτόνομης εξυπηρέτησης των αναγκών του Πανεπιστημίου μας, της κατοχύρωσης του δημόσιου χαρακτήρα του και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

Ε. Στην προγραμματισμένη συνάντηση των Πρυτανικών αρχών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα τεθούν όλα τα προβλήματα αυτά και θα ζητηθεί η επίλυσή τους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr