Δωρεάν Προγράμματα για ανέργους‏, από το Elearning του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δωρεάν Προγράμματα για ανέργους‏, από το Elearning του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Κ.Ε.Κ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού, θα δώσει τη δυνατότητα σε 100 ανέργους να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ένα από τα παρακάτω εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης ανέργων.

Δωρεάν Προγράμματα για ανέργους‏, από το Elearning του Πανεπιστημίου Αθηνών


Κίνητρα για τη διάθεση τέτοιων προγραμμάτων είναι η αναγνώριση της σημασίας που έχουν σε μια ευμετάβλητη και άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας η συνεχής εκπαίδευση και η διαρκής βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων, καθώς και η επιτυχία που σημείωσαν στο παρελθόν αντίστοιχες ενέργειες. Απώτερος στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες για εκπαίδευση και να δοθούν τα κατάλληλα εφόδια σε όσους και όσες δεν εργάζονται αυτή την περίοδο, προκειμένου να επανενταχθούν όσο γίνεται ταχύτερα και ομαλά στην αγορά εργασίας.

Δικαίωμα Συμμετοχής στα προγράμματα έχουν οι άνεργοι με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ενώ  βασική προϋπόθεση είναι η κατοχή τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει της ηλικίας και του φύλου. Συγκεκριμένα, θα επιλεγούν οι μεγαλύτεροι ηλικιακά, ενώ θα τηρηθεί αναλογία 52 γυναίκες προς 48 άντρες. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άνεργοι, καθώς είναι οι πλέον ευάλωτοι στις εργασιακές μεταβολές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως και την Πέμπτη 5/3/2015 μέσω της σελίδας http://elearn.elke.uoa.gr/anergoi.html. Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 30/3/2015.

Ο  σχεδιασμός των  Προγραμμάτων έγκειται στην «αυτονομία» που παρέχουν, καθώς οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμα μελέτης τους, αφού δεν υπάρχουν περιοριστικοί παράγοντες, όπως η υποχρεωτική φυσική παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, δεδομένου ότι η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σε εβδομαδιαία βάση) μέσω τεστ αξιολόγησης που αναρτώνται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και υποστηρίζονται εκπαιδευτικά σε καθημερινή βάση από εκπαιδευτή. Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προγραμμάτων οδηγεί σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στα τηλέφωνα 2103689354 και 2103689381 ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr