Φιλοσοφική Αθηνών: Από την αναμονή στην αναμονή για τους βαθμούς της εξεταστικής... και οι φοιτητές στο περίμενε

Φιλοσοφική Αθηνών: Από την αναμονή στην αναμονή για τους βαθμούς της εξεταστικής... και οι φοιτητές στο περίμενε

Φιλοσοφική Σχολή ΑθηνώνΠαρέμβαση φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών σχετικά με την επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση στην έκδοση των βαθμολογιών της εξεταστικής Σεπτεμβρίου. Να αναφερθεί πως ανάλογη καταγγελία από την πλευρά των φοιτητών έγινε στα «Φοιτητικά Νέα» στις 02 Σεπτεμβρίου όπου έκαναν λόγω για καθυστέρηση έκδοσης των βαθμολογιών της εξεταστικής του Εαρινού εξαμήνου για την προετοιμασία τους για την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτέμβρη.

Ο Φοίβος Ζαντές, Γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα»:


«Ένας μήνας έχει περάσει από την εξεταστική του Σεπτέμβρη και τμήματα της σχολής ακόμα περιμένουν βαθμολογίες, ακόμα φοιτητές δεν ξέρουμε ποιά μαθήματα θα χρειαστεί να παρακολουθήσουμε ξανά. Στείλαμε επιστολή στον Κοσμήτορα με στόχο να μας ενημερώσει σχετικά με το ζήτημα και ελπίζουμε να δώσουμε από κοινού όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα λύση στο χρόνιο ζήτημα που κουράζει φοιτητές, καθηγητές και γραμματείες».

Ακόμη, σχολιάζει: «Μετά την πτώση συμφοιτητή μας στο ΑΠΘ έγινε πιο συνειδητό αυτό που λέγαμε για τα χρόνια ζητήματα όπως αυτό της καθυστέρησης των βαθμών. Τα χρόνια ζητήματα που αφορούν την ομαλή ακαδημαϊκή ζωή υπάρχουν γιατί το κράτος απουσιάζει, γιατί οι επιταγές της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού αδιαφορούν για την Δημόσια Παιδεία και την υποβαθμίζουν συστηματικά και συστημικά. Εμείς ζητάμε κρατική μέριμνα στις υπηρεσίες και τις υποδομές του ιδρύματος και όχι 40 εκατομμύρια στην αστυνομία. Φτάνει πια με την στοχοποίηση.  Οι φοιτητές έχουμε δικαίωμα στην ποιοτική Δημόσια Παιδεία και η πολιτεία έχει υποχρέωση να την προασπίζει.»

Η επιστολή των φοιτητών

24/10/2022
Επιστολή του Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ

Σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία Προς: Κοσμήτορα Φιλοσοφικής

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να ανοίξουμε έναν διάλογο με όλα τα μέρη της ακαδημαϊκής κοινότητας για ουσιαστική λύση των ζητημάτων που αφορούν τη σχολή μας σχετικά με τις εξεταστικές και την καλύτερη λειτουργία της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Με έκπληξη οι φοιτητές νεότερων ετών της σχολής και με απορία οι φοιτητές των μεγαλύτερων διαπιστώνουμε πως έχει μπει το νέο εξάμηνο και βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα και παρόλα αυτά πολλοί βαθμοί σε αρκετά τμήματα δεν έχουν βγει και πιθανόν να αργήσουν να ανακοινωθούν και άλλο.

Ως Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Φιλοσοφική ζητούμε από τον Κοσμήτορα να μας ενημερώσει για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η διαδικασία αυτή και να μας εξηγήσει τους λόγους που αυτό συμβαίνει, έτσι ώστε από κοινού η ακαδημαϊκή κοινότητα να λύσουμε αυτό το χρόνιο ζήτημα που μας ταλαιπωρεί όλους μας

Με εκτίμηση,
Bloco Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr