Συνεργασία του ΕΚΠΑ και της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής με το Υπουργείο Υγείας & Το Χαμόγελο του Παιδιού

Σύμφωνο Συνεργασίας του ΕΚΠΑ και της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής με το Υπουργείο Υγείας & «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, το ΕΚΠΑ και η Γ’ Παιδιατρική Κλινική, το Υπουργείο Υγείας & «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας στη βάση του Προγράμματος Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλείας. Αξίζει να τονισθεί ότι η Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ στο “Αττικόν”, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Βασιλικής Παπαευαγγέλου, έχει αναπτύξει μια πολυεπίπεδη συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 7 χρόνια!

Παράλληλα με την υπογραφή του Συμφώνου, παρουσιάστηκε η νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα για παιδιά και νεογνά με την οποία ενισχύεται το δυναμικό του Οργανισμού, χάρη στη γενναιοδωρία ψυχής της κας Δήμητρας Τουλγερίδη. Με μια ιδιαίτερα ευγενική προσφορά, η κ. Δήμητρα Τουλγερίδη, συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της αποστολής του «Χαμόγελου του Παιδιού». Η νέα, υπερσύγχρονη Κινητή Ιατρική Μονάδα που δώρισε, αποτελεί ένα κρίσιμο όπλο που έχει πλέον στη διάθεσή του ο Οργανισμός στην καθημερινή του μάχη για τη διάσωση παιδιών και βρεφών.


Η νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα και το Σύμφωνο Συνεργασίας παρουσιάστηκαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος,  η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και Διευθύντρια της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο Βασιλική Παπαευαγγέλου, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας και ο Παιδοαναισθησιολόγος και Εθελοντής του «Χαμόγελου» Κωνσταντίνος Πατρής, το παιδί του οποίου χρειάστηκε στο παρελθόν να διακομιστεί με Ασθενοφόρο του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε αναλυτικά το έργο του Οργανισμού, καθώς και τους άξονες στους οποίους δραστηριοποιείται. Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου» τόνισε την σημασία της ενεργής υποστήριξης από την Πολιτεία μέσω της υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που ασθενούν να έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη καθώς και ποιότητα ζωής.

Ο Υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι Υπουργοί που βρίσκονται μπροστά σας πρέπει κανονικά να είναι αμήχανοι, γιατί πολλά πράγματα που πρέπει να τα κάνει η Πολιτεία, τα προσφέρετε όλοι εσείς, που σε άλλες συνθήκες οι Δράσεις σας, θα έπρεπε να ήταν θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας. Γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μέσα στο βραχίονα που είναι και το Υπουργείο Υγείας. Το πρώτο Σύμφωνο Συνεργασίας το υπογράψαμε στα Γραφεία σας κι ήθελα εγώ να γίνει έτσι και να έρθω εκεί για να δείξω το σεβασμό της Πολιτείας απέναντι στο έργο σας. Το δεύτερο το υπογράφουμε σήμερα εδώ. Τα Σύμφωνα μπορεί να μην λύνουν αμέσως ένα πρόβλημα, αποτυπώνουν όμως μια πολιτική βούληση, που μετά πρέπει να γίνει πράξη και να υλοποιηθεί. Πλέον το νομοθετικό πλαίσιο για την Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία υπάρχει, έχουμε συνεργασίες και ανθρώπους που θέλουν να την υλοποιήσουν, Το αποτέλεσμα όμως θα έρθει όταν μπορέσει όλα αυτά να τα δει ο πολίτης. Εμείς θέλουμε να είμαστε δίπλα σας και να σας λύνουμε προβλήματα.»

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με τον Οργανισμό και στο πολυσχιδές έργο του που συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα της υγείας, τόσο μέσω της συνεργασίας με το ΕΚΑΒ όσο και μέσω των δικών του δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφέρθηκε στην Υπογραφή του Συμφώνου, υπό το πρίσμα της αλληλοϋποστήριξης και της αρωγής του ιδρύματος εκπαίδευσης στο έργο του Οργανισμού: «Η διαφοροποίηση μεταξύ σύγχρονων και μη σύγχρονων κρατών κρίνεται στην υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων. Ακριβώς αυτήν ανάγκη και κενό, έρχεται να καλύψει η συνέργεια που ξεκινάει σήμερα. Η σημερινή προσπάθεια και η δωρεά κατέστησε δυνατή την υλοποίηση αυτής της σημαντικής δράσης. Ως Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η συνεργασία που ξεκινά, να μη μείνει στα χαρτιά αλλά να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα επ’ ωφελεία των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους».

Η  Βασιλική Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Διευθύντρια της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ Αττικόν Νοσοκομείο, που έδωσε διαδικτυακά το παρόν, σημείωσε: «Η συνεργασία της Κλινικής μας με τον Οργανισμό, μετράει περισσότερα από 7 χρόνια. Αναγνωρίζοντας το έργο του, με χαρά στηρίζουμε τις Δράσεις του. Μας έχετε στηρίξει όλες τις φορές που έχουμε ζητήσει τη βοήθειά σας. Είτε ήταν για διακομιδή παιδιών, είτε με την παροχή συνοδών αλλά και με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την υποστήριξη παιδιών με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.».

Παρακολουθήστε την εκδήλωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά εδώ:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr