Συνεργασία Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και ΑΒ Βασιλόπουλου για την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Συνεργασία Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και ΑΒ Βασιλόπουλου για την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η ΑΒ Βασιλόπουλος, κορυφαία αλυσίδα σούπερμαρκετ. Η συνεργασία στοχεύει στην από κοινού ανάδειξη της καινοτομίας, στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων γνώσης που παράγονται στα εργαστήρια του ΕΚΠΑ.

Εκ μέρους του Κέντρου Αρχιμήδης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, τόνισε πως «Το Κέντρο Αρχιμήδης φιλοδοξεί να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα με τη βιομηχανία και παράλληλα να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της πανεπιστημιακής κοινότητας από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις.»


Σχετικά με τη συνεργασία, η Όλγα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Στην ΑΒ, πιστεύουμε πως η σύνδεση μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας αποτελεί το «κλειδί» στη γέννηση των ιδεών του αύριο. Γι’ αυτό και με κάθε συνεργασία και δράση μας, φιλοδοξούμε να στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες και τις καινοτόμες ιδέες τους και, με αυτόν τον τρόπο, να συμβάλλουμε ώστε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr