Θάνος Δημόπουλος: Η πρώτη του συνέντευξη ως πρύτανης του ΕΚΠΑ

Δείτε τι δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη ως πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

«Απ’ ό,τι μπόρεσα να καταλάβω στη σύντομη ενημέρωση πού μας έκανε, ο υπουργός ανέφερε , ότι έχει ως στόχο έναν νέο νομό πλαίσιο σε βάθος χρόνου, είπε σε ένα ή ενάμιση χρόνο και στο εν τω μεταξύ μας ζήτησε να κάνουμε προτάσεις , για εμβαλωματικές τροπολογίες, ούτως σώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τα ιδρύματα να λειτουργούν

Ο κ. Μπαλτάς στη συζήτηση πού είχαμε δεν αναφέρθηκε στα συμβούλια διοίκησης. Αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει ένας συνολικός νόμος πλαίσιο, όπου θα αρχίσει όπως μάς είπε, από πάνω προς τα κάτω, έτσι το κατάλαβα εγώ, θα ξεκινάει από πάνω και θα πηγαίνει προς τη μέση εκπαίδευση, τη σχολική εκπαίδευση και την προσχολική εκπαίδευση».


Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ υπογράμμισε το πρόβλημα των περιορισμένων πόρων του ιδρύματος σε συνδυασμό με την αύξηση των φοιτητών λόγω μετεγγραφών.

«Το άλλο πρόβλημα το οποίο έχουμε είναι ότι θα χρειαστούμε κάποια έκτακτη χρηματοδότηση, ούτως ώστε ο φετινός προϋπολογισμός να βγει στοιχειωδώς ισοσκελισμένος. Και λόγω της μειούμενης χρηματοδότησης και βεβαίως όταν έγινε η μεταφορά θέσεων φοιτητών στην Ιατρική Σχολή, αυτό είχε σαν συνέπεια να αυξηθούν οι φοιτητές, στο πρώτο έτος κατά 40%. Χρειαζόμαστε έκτακτη χρηματοδότηση για αναλώσιμα για αντιδραστήρια.

Το οξύ πρόβλημα είναι ότι σήμερα κοιτάμε τι θερμοκρασία θα κάνει, διότι δεν υπάρχει πετρέλαιο στα παιδιά πού πάνε να κάνουν μάθημα στα αμφιθέατρα. Μιλάμε για ψυγεία στα οποία κινούνται φοιτητές και καθηγητές».

Στην ερώτηση αν όντως δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ απάντησε:

Υπάρχουν στοιχειώδη χρήματα. Υπήρχε ένας διαγωνισμός για πετρέλαιο πού βγήκε άγονος. Δεν βγήκε, γιατί δεν πήγε κανείς να δώσει προσφορά, απ’ ό,τι γνωρίζω.

Έχουμε το τεράστιο πρόβλημα της φύλαξης, δηλαδή οι άνθρωποι οι οποίοι κυκλοφορούν στα εργαστήριά τους στην Πανεπιστημιούπολη , όταν πέσει το σκοτάδι κυκλοφορούν με φόβο. Η Πανεπιστημιούπολη έχει χαρακτηριστεί ως πάρκο, επομένως δεν μπορεί να γίνει περίφραξη όλης της Πανεπιστημιούπολης απ’ όλες τις μεριές. Υπάρχουν και θέματα τα οποία απαιτούν νομοθετικές παρεμβάσεις, γιατί πώς θα φυλάξεις μια τεράστια έκταση άμα σε πρώτη φάση δεν μπορείς να τη φράξεις.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr