Η Νομική Σχολή Αθηνών προκρίθηκε στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης John H. Jackson Moot Court Competition

Η Νομική Σχολή Αθηνών προκρίθηκε στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης John H. Jackson Moot Court Competition

Νέα διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών στον Ευρωπαϊκό Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης John H. Jackson Moot Court Competition.

Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι η Ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμμετείχε πρόσφατα στον Ευρωπαϊκό Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης John H. Jackson Moot Court Competition, που διεξήχθη εξ αποστάσεώς (28 Απριλίου-1 Μαΐου 2022), κατέκτησε το Βραβείο Καλύτερων Υπομνημάτων (Best Written Submissions Awards) και τη Δεύτερη Θέση (Runner Up) στον Ευρωπαϊκό Γύρο του εν λόγω διαγωνισμού. Μέσω αυτή της επιτυχίας, προκρίθηκε, στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του διαγωνισμού John H. Jackson Moot Court Competition που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης μεταξύ 28 Ιουνίου- 2 Ιουλίου 2022 στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στη Γενεύη, και θα συμμετάσχουν οι 24 καλύτερες ομάδες πανεπιστημίων στον κόσμο.


Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει  για πολλοστή χρονιά στο διαγωνισμό John H. Jackson Moot Court Competition, και η Ομάδα της αποτελείται από τις προπτυχιακές φοιτήτριες Χρυσούλα Πετρουλάκη, Σάρα Τζουβάνη και Ειρήνη Χάρτζη. Η ομάδα προετοιμάστηκε από τον Επικ. Καθηγητή κ. Αναστάσιο Γουργουρίνη, συνεπικουρούμενο από συμμετέχοντες προηγούμενων ετών που με μεγάλη επιτυχία είχαν εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ στον εν λόγω διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός John H. Jackson Moot Court Competition διοργανώνεται για εικοστή συνεχή χρονιά από την European Law Students’ Association (ELSA), υπό την αιγίδα, και με την υποστήριξη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών. Κάθε συμμετέχουσα ομάδα φοιτητών πρέπει να υποστηρίξει γραπτώς (με νομικά υπομνήματα), όσο και προφορικώς (με επίσημη αγόρευση) ενώπιον ενός πάνελ ειδικών του Δικαίου του Διεθνούς Εμπορίου, τόσο την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους (Complainant) όσο και του καθ’ ου η προσφυγή κράτους (Respondent). Η υπόθεση του φετινού διαγωνισμού αφορά τη συμβατότητα των διεθνικών επιδοτήσεων (transnational subsidies) με το πολυμερές ρυθμιστικό πλαίσιο του ΠΟΕ, υπό το πρίσμα τόσο της προώθησης του ελεύθερου εμπορίου, αλλά όσο και της ανάγκης εφαρμογής εμπορικών πολιτικών στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Ομάδα της Νομικής Σχολής θα συνεχίσει την εντατική προετοιμασία της εν όψει της συμμετοχής της στον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του φετινού διαγωνισμού John H. Jackson Moot Court τον Ιούνιο 2022 στη Γενεύη, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες από πανεπιστήμια της Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας, Αφρικής και Ωκεανίας.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν η ELSA Athens, προς την οποία εκφράζονται ευχαριστίες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr