Νομική Αθηνών: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες των φοιτητών

Νομική Αθηνών: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες των φοιτητών περί σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή

Ποινική προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή δημοσιοποίηση καταγγελίας από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών από τους φοιτητές που είδαν το φως της δημοσιότητας και να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως παράνομη βία και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.


Ειδικότερα, στο ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου αναφέρεται πως τα περιστατικά είναι πολλά, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής πριν την πανδημία του κορωνοϊου. Τότε, κατά τη διάρκεια εξέτασης ο καθηγητής προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του. Την ίδια κιόλας μέρα του φέρεται να του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ». Στη συνέχεια, οι φοιτητές περιγράφουν ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του καθηγητή «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;». Ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media με αποτέλεσμα να τον κόψει με βαθμό «2» στο μάθημα. Στην ανακοίνωση των φοιτητών περιγράφεται ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής.

Να αναφερθεί πως συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να συζητηθούν οι καταγγελίες των φοιτητών της σχολής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr