Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Μαχαίρωσαν συνοδό φοιτητή ΑμεΑ για να την ληστέψουν!

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Μαχαίρωσαν συνοδό φοιτητή ΑμεΑ για να την ληστέψουν! Βγήκε αιμόφυρτη έξω από τη Φιλοσοφική και φώναζε βοήθεια!

Ένα τρομακτικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου καθώς άγνωστος μαχαίρωσε άτομο, συνοδό φοιτητή ΑμεΑ, για να το ληστέψει και να του πάρει το κινητό.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 14:30-15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα συνοδός φοιτητή ΑμΕΑ.


Η επίθεση έγινε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συγκεκριμένα στον 8ο όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα Γαλλικής – Ιταλικής Φιλολογίας.

Η γυναίκα βγήκε αιμόφυρτη από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και φώναζε βοήθεια ενώ την πήρε ασθενοφόρο καθώς αιμορραγούσε πολύ.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη. Οι Αρχές εικάζουν ότι δράστης είναι πιθανότατα αλλοδαπός και δεν είναι φοιτητής.

Το θύμα πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό και φοβάται πολύ, αναφέρει το debater.

Μαρτυρία φοιτήτριας στα «Φοιτητικά Νέα» επιβεβαιώνει το παραπάνω περιστατικό και καλεί τις πρυτανικές αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία της φοιτητικής κοινότητας.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Φιλοσοφικής με ψήφισμά τους καταδικάζουν το απαράδεκτο περιστατικό κλοπής και επίθεσης σε κοπέλα στον 8ο όροφο της σχολής τους. Της εύχονται γρήγορη ανάρρωση και περαστικά.

Επισημαίνουν πως είναι απαράδεκτο να μπαίνει σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία φοιτητών, φοιτητριών, καθηγητών, εργαζόμενων και όλων όσων παρευρίσκονται καθημερινά στην Φιλοσοφική, πόσο μάλλον όταν μαθήματα διεξάγονται μέχρι τις απογευματινές ώρες και δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και ο εξοπλισμός πχ φωτισμός στους εξωτερικούς χώρους, όπως και το προσωπικό φύλαξης του κτηρίου.

Και προσθέτουν πως με ευθύνη της Κοσμητείας πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα το περιστατικό και να οδηγηθεί ο δράστης στην δικαιοσύνη.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει το σύστημα θέρμανσης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Το μεγάλο έργο αναβάθμισης του φωτισμού στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr