ΕΚΠΑ: Συμμετοχή της Νομικής Σχολής στο Πρόγραμμα EUROPEAN SEAL των EUIPO και EPO

ΕΚΠΑ: Συμμετοχή της Νομικής Σχολής στο Πρόγραμμα EUROPEAN SEAL των EUIPO και EPO

Από το 2021 η Νομική Σχολή συμμετέχει στο Πρόγραμμα PAN EUROPEAN SEAL PROFESSIONAL TRAINEESHIP PROGRAMME που οργανώνουν το European Union Intellectual Property Office και το European Patent Office.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα σε αποφοίτους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Νομικής Σχολής (Εμπορικού Δικαίου όλων των κατευθύνσεων και IELS κατεύθυνση Private Law) να υποβάλουν υποψηφιότητα για να κάνουν αμειβόμενη άσκηση (traineeship) δώδεκα μηνών στο European Union Intellectual Property Office (EUIPO) ή στο European  Patent  Office (EPO). Συχνά, η επιτυχής ολοκλήρωση της άσκησης αυτής είναι η αρχή μιας μόνιμης καριέρας στους EUIPO ή EPO.


Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία των EUIPO/EPO και συμμετέχουν περισσότερα από 100 πανεπιστήμια της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ορισμένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, όπως τα Sorbonne, Cambridge, Μονάχου, κλπ.   

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Νομική Σχολή έχει τη δυνατότητα να προτείνει στους EUIPO/EPO αποφοίτους των μεταπτυχιακών της προγραμμάτων ως υποψήφιους για αμειβόμενη δωδεκάμηνη άσκηση. Η τελική επιλογή γίνεται από τους EUIPO/EPO.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα αυτό οι EUIPO και EPO παρέχουν πρόσβασης στους φοιτητές της Νομικής Σχολής σε on line εναλλακτικό εκπαιδευτικό υλικό σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για αμοιβαία συνεργασία για την καλλιέργεια και τη διάδοση του δικαίου της διανοητικής ιδιοκτησίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr