Αιτήματα φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών - Υπογραφές 400 φοιτητών

Αιτήματα φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών - Υπογραφές 400 φοιτητών

Έφτασαν τις 400 υπογραφές οι φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών που υπογράφουν δύο ξεχωριστά κείμενα όπου, μεταξύ άλλων, αιτούνται: Δωρεάν Ράπιντ τεστ για όλους τους φοιτητές στην Φιλοσοφική, συντήρηση του κτιρίου (εξαερισμός-μόνωση-θέρμανση) και δεύτερο πάγκος σίτισης.

Οι φοιτητές θέλουν καλό εξαερισμό των αιθουσών τους, ειδικά τώρα υπό τη σκιά της Όμικρον και με τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά.


Αναλυτικά τα κείμενα των ψηφισμάτων τους:

Κείμενο Α

Στην αρχή του εξαμήνου έπειτα από 18 μήνες κλειστών σχολών, η κυβέρνηση άνοιξε τις σχολές μας υποχρεώνοντας τους ανεμβολίαστους φοιτητές να πληρώνουν 80ευρώ στα τεστ. Αυτό το μέτρο όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την υγεία μας αλλά ταυτόχρονα μας διχάζει. Πόσοι επέλεξαν να μην έρχονται στην σχολή; Δωρεάν Ράπιντ τεστ για όλους τους φοιτητές στην είσοδο της Φιλοσοφικής.

«Το κτίριο έχει να συντηρηθεί 10 χρόνια» είπε καθηγητής μας όταν πλημμύρισαν αίθουσες και διάδρομοι κατά τις βροχές στα μέσα του εξαμήνου(!) Τί ακριβώς περιμένουν για να πράξουν τα αυτονόητα; Θέλουμε καλό εξαερισμό των αιθουσών μας, ειδικά τώρα με τον ιό που μας ταλανίζει. Θέλουμε καλή θέρμανση, για τον χειμώνα. Θέλουμε καλή μόνωση. 

Θέλουμε προσεγμένες σπουδές, όχι παραμελημένες.

Η ουρά της σίτισης κοντεύει να φτάσει στην είσοδο της Φιλοσοφικής. Τί θα πρέπει να κάνουμε για να ανοίξει ο δεύτερος πάγκος της σίτισης; Με τέτοιες ουρές είναι αδιανόητο να μένει αναξιοποίητος!  

Αιτήματα φοιτητών

1. Δωρεάν Ράπιντ τεστ για όλους τους φοιτητές στην Φιλοσοφική

2. Συντήρηση του κτιρίου (εξαερισμός-μόνωση-θέρμανση)

3. Δεύτερος πάγκος σίτισης

Κείμενο Β

Με 50.000 κρούσματα την ημέρα και ενώ οι θάνατοι στην χώρα μας έχουν φτάσει πάνω από τους 20.000, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα πανεπιστήμια χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Το Bloco Φιλοσοφικής αναγνωρίζοντας την ευθύνη του να εκπροσωπεί τους φοιτητές συγκεντρώνει υπογραφές ώστε συλλογικά και όλοι μαζί να ακουστούμε. Η φωνή μας έχει αξία και ζητούμε:

Αιτήματα φοιτητών 

1. Δωρεάν Ράπιντ για όλους τους φοιτητές στην Φιλοσοφική 

2. Συντήρηση του Κτιρίου (εξαερισμός-θέρμανση-μόνωση)

Αυτά τα κείμενα υπέγραψαν 394 [345 το α) και 49 το β)] φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών αναγνωρίζοντας την εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης να μην κάνει απολύτως τίποτα για την ασφαλή επιστροφή όλων μας στους χώρους σπουδών μας.

Αυτές οι υπογραφές είναι η φωνή πολλών φοιτητών ακόμα που τρέμουν την εξεταστική. Η Κυβέρνηση είναι αδιάφορη για εμάς καθώς μας εκθέτει σε πολλαπλούς κινδύνους χωρίς να έχει προβλέψει για την υγεία την δική μας και των κοντινών μας προσώπων.

Οι Φοιτητής είμαστε υπερήφανοι, είμαστε υπεύθυνοι και η φωνή μας μετράει! Θέλουμε εξετάσεις με ασφάλεια και με το κύρος που αναλογεί στο Δημόσιο Ελληνικό πανεπιστήμιο!

Ο εκπρόσωπος του Bloco της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Φοίβος Ζαντές, φοιτητής Φιλολογίας αναφέρει: «Τα παραπάνω δύο κείμενα (Α) και (Β) υπέγραψαν φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών αναγνωρίζοντας την εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης να μην κάνει απολύτως τίποτα για την ασφαλή επιστροφή όλων μας στους χώρους σπουδών μας. Αυτές οι υπογραφές είναι η φωνή πολλών φοιτητών ακόμα που τρέμουν την εξεταστική. Η Κυβέρνηση είναι αδιάφορη για εμάς καθώς μας εκθέτει σε πολλαπλούς κινδύνους χωρίς να έχει προβλέψει για την υγεία την δική μας και των κοντινών μας προσώπων. Οι φοιτητές είμαστε υπερήφανοι, είμαστε υπεύθυνοι και η φωνή μας μετράει. Θέλουμε εξετάσεις με ασφάλεια και με το κύρος που αναλογεί στο Δημόσιο Ελληνικό πανεπιστήμιο. Δείτε εδώ το link στο οποίο μπορεί να υπογράψει κάθε φοιτητής της Φιλοσοφικής». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr