Επιστολή Θ. Φορτσάκη προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό, υπέβαλα την παραίτησή μου από Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας, προκειμένου να λάβω μέρος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Γνωρίζω ότι η απόφασή μου αυτή θα απογοητεύσει ορισμένους ή και θα τύχει κριτικής.


Δεν σας κρύβω ότι την έλαβα μετά από πολλή σκέψη και μεγάλη συναισθηματική δυσκολία.

Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι η ορθή. Στη Χώρα μας διεξάγεται σήμερα μια κρίσιμη μάχη για την ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και για την υπόστασή της.

Η μάχη αυτή αφορά άμεσα και το Πανεπιστήμιο.

Αισθάνομαι ότι οφείλω να τοποθετηθώ στον αγώνα όσο πιο αποτελεσματικά μπορώ.

Κατά τα 25 χρόνια θητείας μου στο Πανεπιστήμιο υπηρέτησα πιστά σε διοικητικές θέσεις, στις οποίες αφιέρωσα μεγάλο μέρος του χρόνου μου: πριν την Πρυτανεία, 7 χρόνια Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και 6 χρόνια στην Προεδρία της Νομικής Σχολής.

Από την εμπειρία μου αυτή γνωρίζω πλέον ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος του πολιτικού προβλήματος.

Δυστυχώς τα μεγάλα ζητήματά του δεν μπορούν να επιλυθούν από βήμα αποκλειστικά ακαδημαϊκό.

Προέχει τώρα η περαιτέρω θεσμική θωράκισή του.

Το Πανεπιστήμιο πάντα ήταν και είναι προτεραιότητά μου.

Πρέπει να επιτύχουμε στη Χώρα αυτό που επιχειρήσαμε στο Πανεπιστήμιό μας: να αντισταθούμε στον λαϊκισμό, στη βία των μειοψηφιών, στα σωματειακά μικροσυμφέροντα, να σταθεροποιηθούμε στη νομιμότητα, χωρίς την οποία καμία κοινωνία δεν επιβιώνει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν και να τους διαβεβαιώσω ότι το Πανεπιστήμιό μας παραμένει το πρώτο μέλημά μου.

Με τιμή, Θεόδωρος

Π. Φορτσάκης

Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών και τη διαδικασία ανάδειξης Πρύτανη στο ΕΚΠΑ

Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8, παρ. 16 (δ) του Ν. 4076/2012 Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ 16(δ) του Ν.4076/2012 σύμφωνα με το οποίο, αν ο Πρύτανης παραιτηθεί, ο Πρόεδρος του Συµβουλίου, εκδίδει διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εντός της αποκλειστικής προθεσµίας των επτά (7) ηµερών, το Συμβούλιο Ιδρύματος στη συνεδρίασή του της 14ης Ιανουαρίου 2015, αποφάσισε τη συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών και τη διαδικασία ανάδειξης Πρύτανη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Α. Φ.122.1/908/144145/Β2/16.11.2012 (ΦΕΚ 3048 τ.Β’) αποτελούμενη από τους κάτωθι:

κ. Διονυσία Καλλινίκου, Καθηγήτρια, Κοσμήτορα Νομικής Σχολής ως Πρόεδρο

κ. Ευάγγελο Ράπτη, Καθηγητή Τμήματος Μαθηματικών ως Μέλος

κ. Μιλτιάδη Τύπα, Καθηγητή Τμήματος Βιολογίας, ως Μέλος

Διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Πρύτανη ΕΚΠΑ

Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ 16(δ) του Ν.4076/2012 σύμφωνα με το οποίο, αν ο Πρύτανης παραιτηθεί, ο Πρόεδρος του Συµβουλίου, εκδίδει διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εντός της αποκλειστικής προθεσµίας των επτά (7) ηµερών, το Συμβούλιο Ιδρύματος δια του Προέδρου του απηύθυνε σήμερα Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ .

Για να ανοίξετε την Πρόσκληση πατήστε εδώ

Για κάθε πληροφορία σχετικά με τι εκλογές πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με τον σχετικό ιστότοπο του ΕΚΠΑ

 

Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων έχει ορισθεί απο την Τριμελή Επιτροπή ανάδειξης Πρύτανη ΕΚΠΑ η Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14:00 Ελλάδος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr