ΕΚΠΑ: Σημαντική διάκριση για τον Υποψήφιο Διδάκτορα κ. Πολύτιμο Βασιλείου και την ερευνητική ομάδα NuSTRAP

ΕΚΠΑ: Σημαντική διάκριση για τον Υποψήφιο Διδάκτορα κ. Πολύτιμο Βασιλείου και την ερευνητική ομάδα NuSTRAP

Σημαντική διάκριση για τον Υποψήφιο Διδάκτορα κ. Πολύτιμο Βασιλείου και την ερευνητική ομάδα NuSTRAP (Nuclear Structure, Reactions and Applications) του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ στο Διεθνές Συνέδριο Nuclei in the Cosmos XVI (http://www.juna.ac.cn/nic16th) το οποίο διεξήχθη μεταξύ 21 και 25 Σεπτεμβρίου 2021 στην πόλη Chengdu της Κίνας. Ο κ. Βασιλείου τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης επιστημονικής αφίσας κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ανάμεσα σε περίπου 40 διαγωνιζόμενους.

Το Διεθνές Συνέδριο “Nuclei in the Cosmos” είναι η πιο σημαντική διεθνής συνάντηση στον τομέα της Πυρηνικής Αστροφυσικής. Συγκεντρώνει θεωρητικούς και πειραματιστές της Πυρηνικής Φυσικής, αστρονόμους, θεωρητικούς αστροφυσικούς, κοσμοχημικούς και άλλους επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τα επιστημονικά ζητήματα στη διεπαφή της Πυρηνικής Φυσικής και της Αστροφυσικής. Αυτά τα ζητήματα αφορούν, για παράδειγμα, την προέλευση των στοιχείων στο σύμπαν και τις πυρηνικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στη μεγάλη έκρηξη, στην αστρική πυρηνοσύνθεση και στις αστρικές εκρήξεις που διασπείρουν την ύλη στο Σύμπαν.


Ο τίτλος της εργασίας που παρουσιάστηκε είναι: “Radiative proton-capture reactions with 112,114Cd at astrophysically important energies”, με συγγραφείς τους/τις: P. Vasileiou, T.J. Mertzimekis, A. Chalil, C. Fakiola, I. Karakasis, A. Kotsovolou, S. Pelonis, και K. Zyriliou.

Η ομάδα NuSTRAP (Nuclear Structure, Reactions and Applications) δραστηριοποιείται από το 2012 στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Τμήματος Φυσικής με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Θεόδωρο Μερτζιμέκη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) να ηγείται των ερευνητικών της δραστηριοτήτων, για τις οποίες τα μέλη της έχουν λάβει διαχρονικά σημαντικές διακρίσεις.  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr