Ο Υφυπουργός Παιδείας για την απόφαση της Νομικής Σχολής Αθηνών

Ο Υφυπουργός Παιδείας για την απόφαση της Νομικής Σχολής Αθηνών

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 FM ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Αγγελος Συρίγος, για την απόφαση της Νομικής Σχολής Αθηνών για τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Συρίγος ανέφερε πως «Η απόφαση η οποία ελήφθη ήταν της 15ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή ήταν περίπου πριν μία εβδομάδα πριν την απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων 17ης Σεπτεμβρίου που η απόφαση είναι τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης. Στις 15 Σεπτεμβρίου ήταν διαφορετικά τα στοιχεία. Τώρα μπαίνουμε σε μια λογική πλήρους λειτουργίας με κανονική πληρότητα των αιθουσών, οπότε η απόφαση που βγήκε φωτογραφίζει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».


Ο Υφυπουργός τόνισε ότι: «Οι Πρυτανικές Αρχές θέλουν διακαώς την λειτουργία των πανεπιστημίων δια ζώσης. Οι φοιτητές έχουν δώσει την πλέον ηχηρή απάντηση σε όλα αυτά τα σενάρια, που κατά τη γνώμη μου είναι το ισχυρότερο πολιτικό μήνυμα σε όλα αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό. Έχουν σιωπηλά πάει και εμβολιαστεί σε αριθμούς που φτάνουν το 75%, αριθμός διπλάσιος από τον μέσο όρο της ηλιακής τους ομάδας». 

Πρόσθεσε πως «Υπάρχουν κάποιες μικρές ομάδες καθηγητών οι οποίες δεν θέλουν να πάνε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Ένα ποσοστό από αυτούς φοβάται. Ο φόβος είναι ένα υποκειμενικό στοιχείο δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το σταματήσεις. Δίπλα σαυτούς πιστεύω θα υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι έχουν βολευτεί από την παρούσα κατάσταση, λίγοι σχετικά και σου λέει “γιατί να τρέχουμε και να κάνουμε μαθήματα στα πανεπιστήμια, καλύτερα να τα κάνουμε από το σπίτι μας”».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ για το πώς θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια αρχές Οκτωβρίου (ΠΡΟΣΟΧΗ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr