Βανδαλισμοί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Παρασκευή 26/12/14 και ώρα 22.00 διαπιστώθηκαν Εκτεταμένοι βανδαλισμοί διαπιστώθηκαν στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. που σημειώθηκαν μεταξύ 7.00 - 22.00, της Παρασκευής  , στο κτήριο που δεν είχε φύλαξη λόγω της αργίας, ανακοινώθηκε σήμερα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Περίπου 40 γραφεία παραβιάστηκαν και οι πόρτες είχαν καταστραφεί. Στα περισσότερα γραφεία είχαν ανοιχθεί ντουλάπια και το περιεχόμενό τους είχε διασκορπιστεί στο πάτωμα. Σήμερα  Δευτέρα 29/12/14 θα αρχίσει να γίνεται συστηματική καταγραφή του κλαπέντος υλικού και αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:


-Στο Ε.Κ.Π.Α. υπάρχει τεράστιο έλλειμμα φύλαξης με συνέπεια οι κλοπές και οι βανδαλισμοί να είναι συχνό φαινόμενο. Το μείζον αυτό πρόβλημα έχουν επισημάνει με κάθε πρόσφορο μέσο οι Πρυτανικές Αρχές κατ’ επανάληψη.

-Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών δεν φυλάσσεται το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς και τις αργίες, λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού φύλαξης. Από τον Μάρτιο του 2014 το Τμήμα έχει υποστεί διαρρήξεις και βανδαλισμούς δέκα (10) φορές με απώλειες εξοπλισμού της τάξης των 180.000 Ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς το κόστος της αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών και την απώλεια πνευματικής εργασίας αποθησαυρισμένης εκεί υπό διάφορες μορφές.

-Υπενθυμίζουμε ότι με τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας καταργήθηκαν στο Ε.Κ.Π.Α. όλες οι θέσεις του προσωπικού φύλαξης!

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοίνωση Καθηγητών του Τμήματος (23/12/2014)

Με αφορμή πρόσφατα συμβάντα, οι υπογράφοντες, καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, θέλουμε να εκφράσουμε κάποιες γενικότερες σκέψεις για τις κινητοποιήσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, με το «δημοκρατικό» πρόσχημα μερικών δεκάδων ψήφων, να θέτουν εκτός λειτουργίας βασικές υποδομές του ΕΚΠΑ, όπως το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου. Τέτοιες ενέργειες είναι σκοταδιστικές, απομονώνουν και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες φοιτητές, ερευνητές, εργαζόμενους και σημαντικούς φορείς, όπως τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, και δυσφημίζουν διεθνώς το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Ενέργειες σαν αυτή, με οποιοδήποτε «ιδεολογικοπολιτικό» περίβλημα, έχουν σαν αποτέλεσμα την απαξίωση του Δημόσιου Ελληνικού Πανεπιστημίου και συμβάλλουν στην υποβάθμιση που έχει επιτελεστεί σε μεγάλο βαθμό από την ίδια την Πολιτεία και με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς από την αρχή της οικονομικής κρίσης της τελευταίας πενταετίας. Είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, συμπληρωματικές διεργασίες που η μία βοηθάει την άλλη προς τη διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, η θλίψη και ανησυχία μας γίνονται βαθύτερες όταν στην ενέργεια αυτή συμμετείχαν και κουκουλοφόροι με ρόπαλα που απείλησαν τους εργαζόμενους. Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι ενοχοποιήσεις, με οποιαδήποτε «απελευθερωτικό» πρόσχημα και εάν επενδύονται, στο τέλος στρέφονται, νομοτελειακά, κατά της πλειοψηφίας και μοναδικό στόχο έχουν την χειραγώγησή της. Ο φόβος δεν έχει χώρο στην κοινωνία και πολύ περισσότερο στο Πανεπιστήμιο.

Θέλουμε να φωνάξουμε ΟΧΙ στο φόβο, μαζί με τους φοιτητές μας. Να κάνουμε προσπάθεια μαζί με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ φοιτητές μας, σε πλαίσια αλληλοσεβασμού απόψεων, να κρατηθούμε όρθιοι και να μη σβήσει η πεμπτουσία του Δημόσιου Πανεπιστημίου, να αναδείξουμε ποιότητα διδασκαλίας και έρευνας μέσα στην περιρρέουσα δυσοσμία. Αυτή είναι μια πραγματικά επαναστατική πράξη. Η καταστροφή, η ερήμωση, η απαξίωση εδραιώνουν το χάος και το φόβο, και παρέχουν δικαιολογία για μέτρα καταστολής, αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που ονειρεύονται να επιβάλουν όσοι μιλούν εν ονόματι της πλειοψηφίας ερήμην της.

Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι σε κρίσιμη καμπή. Η κοινωνία μας είναι σε κρίσιμη καμπή. Δεν υπάρχουν περιθώρια απάθειας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την εκπροσώπησή μας σε ομάδες που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Παρόλα τα προβλήματα, παρόλη την υπονόμευσή του, το Πανεπιστήμιο ήταν και παραμένει πηγή δημιουργίας και δημοκρατίας, χώρος όπου ελεύθερες φωνές ακόμη μπορούν να ηχούν. Αυτές θέλουν να σιγήσουν όσοι σπέρνουν απαξίωση και φόβο.

Το κείμενο υπογράφουν οι παρακάτω από τους συνολικά 40 καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών:

1. Αλωνιστιώτη Αθανασία, Επικ. Καθηγήτρια

2. Αχλιόπτας Δημήτριος, Καθηγητής

3. Βαρουτάς Δημήτριος, Επικ. Καθηγητής

4. Γκιζόπουλος Δημήτριος, Αναπλ. Καθηγητής

5. Γουνόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής

6. Δελής Αλέξιος, Καθηγητής

7. Ελευθεριάδης Αλέξανδρος, Αναπλ. Καθηγητής

8. Εμίρης Ιωάννης, Καθηγητής

9. Ζησιμόπουλος Βασίλειος, Καθηγητής

10. Θεοδωρίδης Σέργιος, Καθηγητής

11. Θεοχάρης Θεοχάρης, Καθηγητής

12. Ιωαννίδης Ιωάννης, Καθηγητής

13. Καράλη Ιζαμπώ, Επικ. Καθηγητής

14. Κιαγιάς Αγγελος, Επικ. Καθηγητής

15. Κολλιόπουλος Σταύρος, Αναπλ. Καθηγητής

16. Κοτρώνης Ιωάννης, Επικ. Καθηγητής

17. Καλουπτσίδης Νικόλαος, Καθηγητής

18. Κουμπαράκης Εμμανουήλ, Καθηγητής

19. Κουρουπέτρογλου Γεώργιος, Αναπλ. Καθηγητής

20. Μαθιόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής

21. Μανωλάκος Ηλίας, Αναπλ. Καθηγητής

22. Μαρούλης Δημήτριος, Καθηγητής

23. Μεράκος Λάζαρος, Καθηγητής

24. Μισυρλής Νικόλαος, Καθηγητής

25. Πασχάλης Αντώνιος, Καθηγητής

26. Ροντογιάννης Παναγιώτης, Αναπλ. Καθηγητής

27. Ρουσσοπούλου Δημ.-Ισιδ. , Επικ. Καθηγητής

28. Σμαραγδάκης Ιωάννης, Αναπλ. Καθηγητής

29. Σταματόπουλος Παναγιώτης, Επικ. Καθηγητής

30. Σταυρακάκης Ιωάννης, Καθηγητής

31. Σφηκόπουλος Θωμάς, Καθηγητής

32. Τζαφέρης Φίλιππος, Επικ. Καθηγητής

33. Τσαλγατίδου Αφροδίτη, Αναπλ. Καθηγήτρια

34. Χατζηευθυμιάδης Ευστάθιος, Αναπλ. Καθηγητής

35. Χατζόπουλος Μιχάλης, Καθηγητής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr