Κίνδυνο «για την επερχόμενη αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του» αντιμετωπίζει το ΕΚΠΑ

Κίνδυνο «για την επερχόμενη αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του» αντιμετωπίζει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΕΚΠΑ), γι αυτό και συγκλητικοί και διοικητικοί υπάλληλοι σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το ΕΚΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως γράφει το iefimerida, παράλληλα ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να στείλει με μετάταξη στο Πανεπιστήμιο της καθαρίστριες του υπουργείο Οικονομικών. Χαρακτηριστικά ανέφερε «εκέι δεν τις θέλουν, ενώ εμείς τις έχουμε άμεση ανάγκη».

Ο πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν «σχετικά με τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει» το ίδρυμα, εξαιτίας «της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης διοικητικού προσωπικού μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας» τόνισαν πως το ίδρυμα χρειάζεται άμεσα 9 εκατ. Ευρώ, αλλιώς θα χρειαστεί να κόψει χρήματα από τις παροχές προς τους φοιτητές.   


Όπως τονίζεται, το ΕΚΠΑ απαιτεί την άμεση επάνοδο των 142 διοικητικών στελεχών του που βρίσκονται στη φάση της κινητικότητας, καθώς επίσης και των 247 διοικητικών στελεχών του που παραμένουν σε διαθεσιμότητα.

Προστίθεται πως «ο πελώριος φόρτος του διοικητικού έργου λόγω και των μετεγγραφών δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς την επιστροφή όλων των διοικητικών στελεχών του».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr