Νομική Σχολή Αθηνών: Αναγνωρίσεις μαθημάτων 2021

Νομική Σχολή Αθηνών: Αναγνωρίσεις μαθημάτων 2021

Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών ενημερώνει: Όσοι φοιτητές και φοιτήτριες επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση αναγνώρισης μαθημάτων αρμοδιότητας του Τομέα Διεθνών Σπουδών που έχουν ήδη διδαχθεί και εξετασθεί επιτυχώς σε άλλα ανώτατα ιδρύματα της ημεδαπής, παρακαλούνται να προσκομίζουν όλα τα απαραίτητα κατά νόμον δικαιολογητικά.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι αιτήσεις δεν θα μπορούν να εξεταστούν, τονίζει ο Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών.


Τομέας Διεθνών Σπουδών Νομικής Σχολής

Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών έχει ως αποστολή, σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τη διδασκαλία και την έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που άπτονται της διεθνούς οργάνωσης και των διαφορετικών προτύπων συλλειτουργίας κρατών σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, μελετάται η λειτουργία των διεθνών οργανισμών καθώς και οι σχέσεις μεταξύ κρατών κατά το διεθνές δίκαιο, όπως και η ιστορική διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι κανόνες λειτουργίας της. Επίσης, μελετώνται οι κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών, οι οποίες εμφανίζουν στοιχεία αλλοδαπότητας. Υπό την εποπτεία του τελούν τα ακόλουθα Υποχρεωτικά μαθήματα του προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών: Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (Β’ Εξάμηνο), Ευρωπαϊκό Δίκαιο (Δ’ Εξάμηνο), Εφαρμογές Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου (ΣΤ’ Εξάμηνο), Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο (Ζ’ Εξάμηνο).

Συγχρόνως, ο Τομέας προσφέρει, αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλους Τομείς, σειρά μαθημάτων Υποχρεωτικής και Ελεύθερης Επιλογής: Διεθνείς Οργανισμοί (ΥΕ), Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών (ΥΕ), Οικονομικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΥΕ), Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΕ), Διεθνές Ποινικό Δίκαιο (ΥΕ, διαενοτ.), Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος (ΕΕ), Ιστορία Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΕ), Δίκαιο Αλλοδαπών (ΕΕ), Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο (ΕΕ), Συγκριτικό Δίκαιο (ΕΕ), Σεμινάριο Διεθνών Σπουδών (ΕΕ), Διεθνές Δίκαιο Εναέριου Χώρου και Διαστήματος /  Αεροπορικό Δίκαιο (ΕΕ, διατομ,.), 

Σύμφωνα με τον Νόμο 4485/4.8.2017 (ΦΕΚ 114 Α΄), τα όργανα του Τομέα της Νομικής Σχολής είναι:

α. η Γενική Συνέλευση και

β. ο Διευθυντής.

Η Γενική Συνέλευση του Τομέα απαρτίζεται από:

  • τον Διευθυντή του Τομέα (ετήσια θητεία)
  • τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τομέα
  • τους εκπροσώπους των φοιτητών (ετήσια θητεία)
  • τους εκπροσώπους (όταν ο Τομέας διαθέτει αυτές τις κατηγορίες προσωπικού) Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. (ετήσια θητεία)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr