Το ΕΚΠΑ καλεί το Υπ. Παιδείας να λάβει επειγόντως πρόνοια για τις κλινικές-πρακτικές ασκήσεις & τα εργαστήρια των φοιτητών

Το ΕΚΠΑ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να λάβει επειγόντως πρόνοια για τις κλινικές-πρακτικές ασκήσεις και τα εργαστήρια των φοιτητών

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, συζήτησε σχετικά με την πορεία των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου και την εκπαιδευτική διαδικασία του εαρινού εξαμήνου, η οποία αρχίζει με το πέρας των εξετάσεων.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να επιληφθεί των παρακάτω θεμάτων και δηλώνει ότι η Διοίκηση του ΕΚΠΑ είναι στη διάθεσή του για την παροχή οιασδήποτε σχετικής συνδρομής.


1. Με δεδομένο ότι, εξαιτίας των μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης της πανδημίας, η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί αναγκαστικά με τις εξ αποστάσεως μεθόδους και κατά το Εαρινό Εξάμηνο, θα πρέπει να ληφθεί επειγόντως πρόνοια, ώστε κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες κλινικές ασκήσεις, πρακτικές ασκήσεις, και εργαστήρια των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στα οποία απαιτείται η φυσική παρουσία των φοιτητών, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την εκπαίδευσή τους και να μην τεθεί θέμα απώλειας του εξαμήνου. Η μέχρι τώρα αναστολή της διενέργειας των εν λόγω εκπαιδευτικών διαδικασιών έχει δημιουργήσει προβλήματα σε τμήματα πολλών Σχολών του ιδρύματός μας και ιδιαίτερα, βέβαια, σε Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας (π.χ. Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Νοσηλευτική), της Σχολής Θετικών Επιστημών (π.χ. Τμήματα Βιολογίας, Χημείας, Γεωλογίας, Φυσικής, Πληροφορικής, Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, κλπ), της Φιλοσοφικής Σχολής (π.χ. Τμήμα Ψυχολογίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) και της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

2. Για τους προαναφερθέντες λόγους κρίνεται αναγκαία, επίσης, η άμεση έναρξη της διενέργειας των κλινικών, πρακτικών και εργαστηριακών ασκήσεων και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, καθώς και κάθε άλλης εκπαιδευτικής διαδικασίας των εν λόγω προγραμμάτων σπουδών που απαιτεί φυσική παρουσία των φοιτητών (π.χ. εκπόνηση ορισμένων διπλωματικών).

3. Στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους θα έχουν συμπληρωθεί τρία εξάμηνα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είναι ήδη μεγάλος ο αριθμός τους στο σύνολο των οκτώ εξαμήνων που διαρκούν στα περισσότερα τμήματα οι προπτυχιακές σπουδές. Είναι ανάγκη επιτακτική να ληφθούν από τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να αρχίσει κανονικά με την παρουσία των φοιτητών στα Τμήματά τους.

Κλειστά Πανεπιστήμια-Σχολές: Το ΦΕΚ για το Εαρινό Εξάμηνο (2020-2021) – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr