Ξανακλείνουν τα αναγνωστήρια των Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ

Ξανακλείνουν τα αναγνωστήρια των Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν και μετά την ανακοίνωση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 2/11/2020 τχ.2ο αρ. φύλλου 4829) η λειτουργία των βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ τροποποιείται ως εξής:

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται εξ αποστάσεως.


Πιο συγκεκριμένα:

Ωράριο των βιβλιοθηκών. Κάθε Βιβλιοθήκη Σχολής θα διαμορφώσει το ωράριο των προσφερόμενων εξ αποστάσεως υπηρεσιών επιλέγοντας ανάμεσα στα εξής ωράρια: 8.00-16.00, 8.30-16.30 και 09.-17.00. Κάθε Βιβλιοθήκη θα αναρτήσει άμεσα στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση με το ωράριο προσφερόμενων υπηρεσιών.

Δανεισμός υλικού. Όλη η διαδικασία θα γίνεται εξ αποστάσεως. [αναζήτηση από τους χρήστες στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο του υλικού (https://opac.seab.gr/search~S6*gre), επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη τηλεφωνικά ή μέσω της συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας, καθορισμός ραντεβού από τη Βιβλιοθήκη). Μόνο η παραλαβή του υλικού θα γίνεται δια ζώσης. Προσοχή! Χωρίς το προκαθορισμένο ραντεβού δεν θα εξυπηρετείται κανείς. Το ωράριο παραλαβής υλικού θα είναι συνάρτηση του ωραρίου προσφερόμενων υπηρεσιών. Δηλαδή σε μια Βιβλιοθήκη που εξυπηρετεί από τις 8.00 μέχρι τις 16.00, η διαδικασία παραλαβής υλικού με ραντεβού θα σταματά μισή ώρα νωρίτερα. Το ίδιο και στα υπόλοιπα ωράρια.

Αντίστοιχα και για την επιστροφή υλικού θα ακολουθείτε η ίδια διαδικασία με την παραλαβή. Δηλαδή επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη και προγραμματισμένο ραντεβού.

Έκδοση κάρτας μέλους. Επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη της Σχολής σας ή δείτε τις οδηγίες που υπάρχουν ή που θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης της Σχολής σας. 

Λειτουργία βιβλιοθηκών, αναγνωστηρίων

  • Καμία βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί ως αναγνωστήριο. Καμία χρήση υπολογιστή της Βιβλιοθήκης.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και απολύμανση χεριών κατά την παράδοση και παραλαβή υλικού στην είσοδο της Βιβλιοθήκης.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΚΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Μείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr