ΕΚΠΑ: Ο κ. Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του Ιδρύματος

ΕΚΠΑ: Ο κ. Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του Ιδρύματος

«Διευκρινιστικά, ενημερώνουμε ότι ο κ. Κ. Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, όπως εσφαλμένα φέρεται σε δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση».

Τα παραπάνω τονίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Τι προηγήθηκε

Την άμεση απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καλέμη από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας, μετά τα ρατσιστικά σχόλιά του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Παιδείας, Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Τα σχόλιά του

Στο επίμαχο ρατσιστικό σχόλιο του Κωνσταντίνου Καλέμη στο διαδίκτυο, ο υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφύγων σχολίαζε δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας «τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; α, ναι, παίζει μπάσκετ. αδιάφορο έως άσχετο. ας μάθει ΠΟΙΟΙ τίμησαν το άθλημα αυτό στην Ελλάδα, ο αχάριστος».

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr